Bilgi Rehberi Melek Baykal kimdir, kaç yaşında? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Melek Baykal kimdir?

Melek Baykal kimdir, kaç yaşında? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Melek Baykal kimdir?

21.01.2023 - 20:34 | Son Güncellenme:

Şarkılar Bizi Söyler bugün yeni bölümü ile Kanal D ekranlarında yayınlanıyor. Pek çok yapımda rol alan Melek Baykal, Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında bulunuyor. Peki Şarkılar Bizi Söyler konuğu Melek Baykal kimdir?

Melek Baykal kimdir, kaç yaşında Şarkılar Bizi Söyler konuğu Melek Baykal kimdir

Şarkılar Bizi Söyler her hafta cumartesi akşamları yayınlanıyor. Şarkılar Bizi Söyler programının konuklarından biri ise Melek Baykal oldu. Baykal'ın yaşamı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Peki Melek Baykal kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

MELEK BAYKAL KİMDİR?

Melek Baykal, 7 Ağustos 1954 tarihinde doğdu.

Ferhunde Hanımlar dizisindeki "Nermin", Hayat Bağları dizisindeki "Nurhayat" ve Cennet Mahallesi dizisindeki "Pembe" rolüyle tanınmaktadır. İstanbul doğumlu olan ve henüz 17 yaşındayken tiyatroya başlayan Baykal, ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak takdir topladı. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunudur. Uzun süre Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde çalıştı. Ankara'da çekilen Ferhunde Hanımlar ile tanınmasının ardından gelen teklifleri değerlendirerek İstanbul'a yerleşti. Cennet Mahallesi'ndeki performansıyla beğeni topladı. Birçok televizyon dizilerinde rol almıştır. Melek Baykal ilk sinema filmi deneyimini Kaçma Birader adlı filmdeki "Rambo" rolüyle yaşamıştır. 2012-2015 yılları arasında kendi adını taşıyan kadın programını sundu. 2020 yılında Sahrap Soysal ile birlikte "Dudugiller" isimli YouTube kanalında içerik üretti.

Yazarlar