Bilgi Rehberi Ronaldo mu, Messi mi yoksa Helmchen mi? Çoğu futbolsever yanlış tahminde bulunuyor

Ronaldo mu, Messi mi yoksa Helmchen mi? Çoğu futbolsever yanlış tahminde bulunuyor

23.08.2023 - 13:33 | Son Güncellenme:

Futbol, dünyanın dört bir yanından büyük bir heyecanla milyonlarca insanın takip ettiği önemli bir spor branşı olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte sadece saha içinde değil, saha dışındaki hayatları ile de takip edilen ve bizlere farklı hikayeler sunmakta olan bu spora renk katan rekortmen futbolcular da var. Peki Ronaldo mu, Messi mi yoksa Helmchen mi gol şampiyonu? Çoğu futbol sever yanlış tahminde bulunuyor. Merak edilenleri sizler için derledik.

Ronaldo mu, Messi mi yoksa Helmchen mi Çoğu futbolsever yanlış tahminde bulunuyor

Futbolun temelini oluşturan ve izlenmesi en keyif veren hareketlerden biri de goldur. Topun ağlarla buluştuğu anda gelen galibiyetler, taraftarların sevinci, kazanılan kupalar ve çok daha fazlasını taşıyan gol hareketini kimi futbolcular var ki rekor sayılarda yapıyor. Rekor gol atma başarısını kimler kaç kez başarmış merak konusu. Özellikle de Ronaldo, Messi, Helmchen gibi oyuncular bu konuda dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

Tarihte En Çok Gol Atan Futbolcular Kim?

Forvet, futbol sırasında gol atma pozisyonuna en fazla yakın olan kişilerdir. Pozisyon olarak karşı takımın kalesine en yakın oyuncular takımın forveti olarak tanımlanır. Dünya futbol tarihine adını altın harfler ile yazdıran forvet oyuncularının sayısı da oldukça yüksek.

Günümüzde bu oyuncuların başında gelen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Helmchen, Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski olan yıldız isimlerin dışında futbolun efsane isimlerinden olan Pele, Romario gibi isimlerin de gol sıralamasında yeri olduğu bilinmektedir.

Tarihte en çok gol atan futbolcular adına futbolseverlerin birçok tahmini vardır elbette. Ancak Ronaldo mu, Messi mi yoksa Helmchen mi? Çoğu futbolsever yanlış tahminde bulunuyor. İşte resmi kayıtlara göre tarihin en çok gol atan listesindeki ilk 10 futbolcusu.

Haberin Devamı

10- Abe Lenstra

Abe Lenstra, Hollanda futbolunun ikon isimlerinden biridir. 1936 yılından 1963 yılına kadar çıktığı 752 maç sırasında, 710’dan daha fazla gole imza attığı bilinmektedir. Forvet ve sol kanatta mevkilenen Abe Lenstra 64 yaşında 1985 yılında aramızdan ayrıldı.

 9- Gerd Müller 

Almanya için olduğu kadar dünya futbolu için de oldukça önemli isimlerden biri olan Gerd Müller, oynadığı 793 maç sırasında 735 kez rakip takımın filelerini havalandırmayı başarmıştır. Oynadığı maçlarda kaydettiği gol sayısı ile Almanlar tarafından "Bomber der Nation" yani "Millî bombacı" lakabına sahip oldu. Aynı zamanda Müller, Alman futbolunun yanı sıra Bundesliga'nın da gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu ve golcüleri arasında kabul edilir.

8- Lionel Messi

Dünya futbolunu Arjantin’in armağanlarından biri olan ve çok konuşulan Lionel Messi elbette tarihin en çok gol atan ilk 10 futbolcu listesinde yer almaktadır. Aynı zamanda bu listede yer alarak kariyerine hala devam eden iki isimden biri olma özelliğini taşımaktadır. Oynadığı 966 resmi maç sırasında Lionel Messi, 761 kez gol sevinci yaşatmayı başarmıştır.

Dünyanın en çok gol atan futbolcu isimleri listesinde kendine 8. sırada yer bulan Messi, 2012 yılında çıktığı 69 maçın genelinde tam 91 gol atmıştır. Bu nedenle bir yılda en fazla gol atabilen kategorisinde de birinci futbolcu olmayı başarmıştır.

Haberin Devamı

Bu skoru bir yıla yani 365 güne böldüğümüz zaman ise yaklaşık 4 gün için 1 gol attığını görmek mümkündür. Modern dönemde yani günümüzde en büyük rakibi olan Cristiano Ronaldo ile çekişmeli mücadelesi ise hala devam etmektedir.

7- Pele

Pele resmi olmamakla beraber 1.000’den fazla gol attığını iddia etmektedir. Ancak resmi arşivlere bakıldığı zaman burada yer alan ve resmi tüm maçlarda kayıtlı olan 755 golün sahibi olmaktır. Pele’nin toplam çıktığı mücadele sayısı ise 841 olarak karşımıza çıkmaktadır. 1999 senesinde Uluslararası Olimpiyat Komitesince "yüzyılın atleti" olarak seçildi.

Bununla birlikte Time ise 20. yüzyılda yaşayan en önemli 100 insanı listesine Pele'yi de ekledi. Emekliliğinden sonra bir dönem futbol elçisi olarak birçok etkinlikte yer aldı. Aynı zamanda UNICEF için de çalıştı.

Yoksulluğun azaltılması için ve durumu olmayan çocukların daha fazla eğitime erişmesi adına kendi vakfını kurdu ve 1995 yılından 1998'e dek Brezilya Spor Bakanı olarak görev yaptı. Pek çok yeni sporcunun da kendisine idol olarak gördüğü Pele, futbol dünyasının en çok gol atan futbolcular arasında 7. sırada yer almaktadır.

Haberin Devamı

6- Romario

Adı, babasının oldukça çok sevdiği 2 şehir olan Roma ve Rio'nun birleşiminden gelir. Romario diğer bir Brezilyalı golcü isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Aktif kariyerine 2009 senesine kadar devam eden Romario, oynadığı tam tamına 1.000 resmi maç sırasında 950 gole imza atmıştır. Kırk yaşında iken 28 Ocak 2006 gününde ise FIFA resmi kayıtlarına göre profesyonel olarak 950. golünü atmış ve futbol dünyasının en golcü oyuncularından birisi olmuştur..

5- Cristiano Ronaldo

Bu listede Lionel Messi dışında aktif olarak faaliyet gösteren ve hala top koşturan ikinci isim ise Portekiz asıllı Cristiano Ronaldo'dur. Tam olarak oynadığı 1.088 resmi maç sırasında 788 kez gol sevinci yaşatmıştır. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarında da en fazla gol atan futbolcu olma unvanına sahiptir. Cristiano Ronaldo 175 maç sırasında 134 kez ağları havalandırmıştı. Bu birinciliği ise 119 gol ile Lionel Messi takip etmektedir. Üst sıraları zorlayan ve rekor üstüne rekor kıran Ronaldo’nun daha ne kadar kendini aşıp yükselebileceği ise merak konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

4- Ferenc Deak

Macaristan asıllı futbolunun ülkesinde yıldız isimleri arasında yer aldığı bilinmektedir. Ferenc Deak, 1939 senesi ile 1959 seneleri arasında 510 u geçkin maça çıktığı görülmektedir. Bu maçlarda ise 794’ten daha fazla gol atan bu yıldız ismin istatistiklerinin tamamına ne yazık ki hala erişilememektedir. 

3- Ferenc Puskas 

Macar futbolcu ve teknik direktörü olan Ferenc Puskas tüm zamanların en iyi futbolcularından birisi olarak kabul edilir. Aynı zamanda oynadığı maç ve attığı gol oranına bakıldığı zaman tüm zamanların en verimli golcülerinden biri olduğu görülür.

Birçok futbolseverlerin aslında Puskas Ödülleri ile tanıdığı ve gol denince akla gelen birkaç isimden biri olan Macar Ferenc Puskas ise oynadığı 794 maçta 808 gol atmıştır. Bu sayı ile listenin 3. sırasında kendisine yer bulmaktadır.

2- Josef Bican

Doğum yeri Avusturya - Macaristan imparatorluğu olan ve Avusturya ve Çekoslakya milli takımlarında da forma giyen ünlü yıldız Josef Pepi Bican, oynadığı 621 maçta 948’den daha fazla gol atmıştır. Bu skoru ile efsanevi bir verimlilik örneği sunan futbolcu liste de ikinci konumdadır.

1- Erwin Helmchen

Ve geldik listenin bir numarasına! Dünyanın en çok gol atan futbolcusu olma özelliğini taşıyan Erwin Helmchen 982’den fazla gole imza atmıştır. Bu skor günümüzde bile ulaşılması oldukça zor bir rekor olarak karşımıza çıkıyor.

Bu inanılmaz rekoru elinde tutan Erwin Helmchen, 1907 yılında Almanya doğumludur. Çıktığı 575 maçta tam 982 gol atan bu isim dünyanın en çok gol oyuncusu unvanına sahiptir. Ufak bir hesaplama ile maç başına 1.72 gol attığını söylemek mümkündür. 

Bu liste birçok otoritenin de kaynak olarak aldığı ve futbol arşivini (RSSSF) Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation verilerinde de yer alan Resmi Maçlar istatistiklerine dayalı bir şekilde hazırlanmıştır.