Cadde 100 milyon dolar! Taylor Swift filminin ön satışı rekor kırdı

100 milyon dolar! Taylor Swift filminin ön satışı rekor kırdı

06.10.2023 - 16:33 | Son Güncellenme:

12 Grammy ödülü sahibi Taylor Swift'in turne filmi, Sam Wrench'in yönettiği 'Taylor Swift: The Eras Tour', sinemada gösterime girmeden ön bilet satışlarında 100 milyon dolar hasılatı aştı. Eras'ın, Kasım 2024’te sona erdiğinde 'tüm zamanların en yüksek hasılat yapan konser turu' olacağı öngörülüyor.

100 milyon dolar Taylor Swift filminin ön satışı rekor kırdı

Amerika'nın en çok kazanan pop yıldızı Taylor Swift'in Eras turnesinde elde ettiği büyük başarıyı anlatan Taylor Swift: The Eras Tour, 13 Ekim Cuma günü seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

33 yaşındaki sanatçının başrolleri Amanda Balen, Taylor Banks ile paylaştığı, 100'den fazla ülkede gösterime girecek konser filmi beyaz perdeye gelmeden bir hafta önce rekor kırdı.

100 milyon dolar Taylor Swift filminin ön satışı rekor kırdı

24 SAAT DOLMADAN REKOR GELDİ

Filmin dağıtımcı şirketi AMC, talebin çok yoğun olduğunu vurgularken, küresel ön bilet satışlarının 100 milyon doları aştığını duyurdu. Filmin bir günlük en yüksek satış rekorunu kırmasının 24 saatten az sürdüğünü belirtildi.

Taylor Swift, sosyal medya paylaşımında, "Dünya çapında yaptığımız tek şey turne değil. The Eras Tour konser filminin 13 Ekim'de dünya çapında gösterime gireceğini duyurmak beni heyecanlandırıyor" ifadelerini kullanmıştı.

100 milyon dolar Taylor Swift filminin ön satışı rekor kırdı

1.4 MİLYAR DOLARLIK GELİR TAHMİNİ!

Eras adlı konser turunun ABD ayağı, 18 Mart 2023’te başladı. 20 şehirde 27 konserden oluşan ABD ayağı, 5 Ağustos’ta California’da sona erdi. İzleyici rekorları kıran dünya turu, Güney Amerika ülkelerinden Meksika, Arjantin ve Brezilya ile devam ediyor. 2024 yılının sonuna kadar planlanan Eras’ın daha sonraki durakları Japonya, Avustralya, Singapur ve Avrupa ülkeleri olacak. Eras’ın Kasım 2024’te sona erdiğinde, tahmini 1.4 milyar dolarlık gelirle 'tüm zamanların en yüksek hasılat yapan konser turu' olacağı öngörülüyor. Bu, şu anda rekorun sahibi İngiliz şarkıcı Elton John’un veda turnesinden yarım milyar dolar daha fazla demek.

100 milyon dolar Taylor Swift filminin ön satışı rekor kırdı

Haberin Devamı

MTV MÜZİK ÖDÜLLERİ'NE DAMGA VURDU

Taylor Swift, geçtiğimiz ay düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri'nde en çok konuşulan isim olmuştu. ABD'li yıldız, 11 dalda aday gösterildiği etkinlikten dokuz ödülle ayrılmıştı. Swift; ‘Yılın Şarkısı’, ‘En İyi Pop Müzik Klibi’, ‘En İyi Klip Yönetmenliği’, ‘En İyi Görsel Efekt’, ‘Yılın Müzik Klibi’, ‘En İyi Sinematografi’, ‘En İyi Sanatçı’, ‘En İyi Yaz Gösterisi’ ve ‘Yılın Albümü’ ödüllerini kucaklamıştı.