Cadde ABD'li ünlü şarkıcı R. Kelly, fuhuştan suçlu bulundu

ABD'li ünlü şarkıcı R. Kelly, fuhuştan suçlu bulundu

28.09.2021 - 11:16 | Son Güncellenme:

Amerikalı şarkıcı R. Kelly, ününü ve konumunu kullanarak 20 yıl boyunca kadınlara ve çocuklara tacizde bulunma ve fuhuş iddialarından suçlu bulundu. R. Kelly, ömür boyu hapis cezası alabilir.

ABDli ünlü şarkıcı R. Kelly, fuhuştan suçlu bulundu

Dokuzu kadın, ikisi erkek toplam 11 davacı, New York'ta altı hafta süren duruşmalarda R. Kelly tarafından gördükleri cinsel taciz ve şiddeti mahkemede ayrıntılarıyla anlattı.

Haberin Devamı

İki gün süren kapalı müzakereler sonunda jüri, Kelly'yi yöneltilen tüm suçlamalardan suçlu buldu. Kelly hakkındaki ceza 4 Mayıs'ta belirlenecek. Amerikalı şarkıcı bu suçlamalarla ömrünün geri kalanını demir parmaklıkların ardında geçirebilir.

Tam adı Robert Sylvester Kelly olan şarkıcı, yakın çevresindeki kişilerle, kadınları tuzağa düşürüp, kandırıp veya zorlayarak cinsel istismarda bulunmaktan suçlu bulundu.

Bazı mağdurlar istismara uğradıklarında çocuk olduklarını söyledi. Mahkemede bir kadın yazılı ifadesinde Kelly'nin kendisini kaçırıp bir yere kapattığını, uyuşturucu verdiğini ve tecavüz ettiğini anlattı. Kadın, suçlamaları kamuoyuna taşıdığından beri Kelly'nin 'kendisine yönelik tehditlerde' bulunduğu gerekçesiyle şarkıcıdan saklandığını ifade etti.