Cadde Amber Heard'ün temyiz başvurusuna Johnny Depp'in ekibinden karşı hamle!

Amber Heard'ün temyiz başvurusuna Johnny Depp'in ekibinden karşı hamle!

24.07.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

ABD'li oyuncu Johnny Depp ile 2015'te evlenip 2017'de boşandığı meslektaşı Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı davanın haftalar önce sona ermesinin ardından hukuk savaşında kaybeden taraf olan Heard, önceki gün resmi olarak temyiz başvurusunda bulunmuştu. Heard'ün temyize gitmesinin ardından Depp'ten de karşı hamle gecikmedi. Mayıs ayında aktör lehine ifade veren, Depp'in eski sevgilisi Kate Moss ise katıldığı bir programda gündemden düşmeyen dava ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

Amber Heardün temyiz başvurusuna Johnny Deppin ekibinden karşı hamle

'Karayip Korsanları' yıldızı Johnny Depp'in, 2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde tanıştığı ve yaklaşık iki yıl süren evliliğin ardından olaylı bir şekilde boşandığı Amber Heard ile birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları milyon dolarlık dava, 1 Haziran'da sonuçlandı.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına ve Heard'ün Depp'e 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, aktörü zararlarını karşılamak için de ekstra 5 milyon dolar telafi edici tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Ancak sonrasında bu rakam, 5 milyon dolardan Virgina eyaletinin bu tür tazminatlar için sınırı olan 350 bine düşürüldü.

Ayrıca jüri üyeleri, Heard'ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil başkaca insanları da lekelediğine karar vererek, Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine hükmetti.

Jüri, Herad'ün de Depp'in avukatı üzerinden karalandığına ilişkin suçlamadan birini kabul ederek, Depp'in Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

Amber Heardün temyiz başvurusuna Johnny Deppin ekibinden karşı hamle

RESMEN İTİRAZ ETTİ

Amber Heard; olaylı davanın sona ermesinden yaklaşık iki ay sonra, önceki gün Johnny Depp aleyhindeki karalama davasına resmen itiraz etti. DailyMail.com tarafından elde edilen mahkeme kayıtlarına göre; 36 yaşındaki aktrisi temsil eden avukatlar, Fairfax County'deki Virginia Temyiz Mahkemesi'ne bildiride bulundular.

Depp'in temsilcileri; Heard'ün temyiz başvurusunun ardından DailyMail.com'a yaptıkları açıklamada, mahkemenin kararına olan güvenlerini yinelediler:

Jüri, altı haftalık duruşma sırasında sunulan kapsamlı kanıtları dinledi ve davalının birçok durumda Bay Depp'i karaladığı konusunda oybirliğiyle karar verdi. Davamıza güveniyoruz ve bu kararın geçerli olacağına inanıyoruz.

'TEMYİZE GİTMEME' ŞARTI

Aktörün avukatlarından Ben Chew; Haziran ayında Haziran ayında Good Morning America'ya verdiği röportajda, Heard'ün temyize gitmemeyi kabul etmesi halinde Depp'in kendisine borçlu olunan milyonlarca dolardan vazgeçmeye istekli olabileceğini öne sürmüştü.

Ancak Heard'ün avukatları böyle bir anlaşma yapmayı reddettiklerinde bu şansı kaybettiler ve Yargıç Penney Azcarate kararı kesinleştirerek, aktrise sadece temyiz yolunu bıraktı.

"ATMAMIZ GEREKEN ADIMLAR VAR"

Amber Heard'ün bir sözcülerinden biri ise, The Mirror'a temyiz başvurusunun neden yapıldığını şu sözlerle açıkladı:

Mahkemenin, doğru ve adil bir kararı engelleyen hatalar yaptığına inanıyoruz; bu nedenle de karara itiraz ediyoruz. Bu başvurunun sosyal medyada yankı uyandıracağının farkında olsak da, adaleti sağlamak için atmamız gereken adımlar var.

Amber Heardün temyiz başvurusuna Johnny Deppin ekibinden karşı hamle

DEPP'İN EKİBİNDEN KARŞI HAMLE!

Heard ve ekibinin temyize gitmesinin ardından, Depp tarafından da hamle gecikmedi. DailyMail.com tarafından elde edilen belgelere göre; ünlü ismin hukuk ekibi de Depp'in, aktrise 2 milyon dolar ödemesi yönünde çıkan karar için temyiz başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Johnny Depp'in ekibi, 'tüm bilgilerin mahkeme tarafından dikkate alınmasını' sağlamak için temyiz başvurusunda bulunduklarını söyledi. Heard tekrar yasal işlem başlattığından, Depp de ilgili tüm bilgilerin temyiz mahkemesi tarafından değerlendirilmesini sağlamak için karşı temyize gidecek.

KATE MOSS SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Öte yandan Kate Moss; 'Aquaman' yıldızının, ikisi bir ilişki içindeyken Moss'un bir keresinde Depp tarafından merdivenlerden aşağı itildiğine dair bir söylentiden bahsetmesinin ardından, milyonlarca dolarlık davada tanık olarak dinlenmişti. İngiltere'den video konferans yoluyla bağlanarak ifade veren ünlü isim, Depp'in avukatı Ben Chew aktörü nasıl tanıdığını sorduğunda, "Onunla bir ilişkim vardı" demişti. Moss, Depp'in eski eşi Amber Heard'ün ifadesini de şöyle yalanlamıştı:

Johnny beni asla itmedi, tekmelemedi ya da herhangi bir merdivenden aşağı atmadı.

Moss, olay yaşandığı ve kendisi merdivenlerden düştüğü sırada, Jamaika'da kaldıkları otel odasından ayrıldıklarını söylemiş ve o günü, "Johnny benden önce odayı terk etmişti ve bir yağmur fırtınası vardı. Odadan çıkarken merdivenlerden aşağı kayarak sırtımı incittim. Bana ne olduğunu bilmediğim için çığlık attım, acı çekiyordum. Johnny bana yardım etmek için koşarak geri geldi, beni odama taşıdı ve tıbbi yardım almamı sağladı" şeklinde anlatmıştı. Kate Moss, ifadesinden sonra Heard'ün hukuk ekibi tarafından çapraz sorguya tabi tutulmamış ve gitmesine izin verilmişti.

Haberin Devamı

Amber Heardün temyiz başvurusuna Johnny Deppin ekibinden karşı hamle

"BU GERÇEĞİ SÖYLEMEK ZORUNDAYDIM"

48 yaşındaki süper model; tüm bunların ardından BBC Radio 4'ün Desert Island Discs programında olaylı dava ile ilgili sessizliğini bozarak, şu ifadeleri kullandı:

Johnny hakkındaki gerçeği biliyorum. Beni merdivenlerden aşağı tekmelemediğini biliyorum. Bu gerçeği söylemek zorundaydım.

90'larda dünyanın en iyi modellerinden biri olarak ün kazanan Kate Moss, 1994-1998 yılları arasında Hollywood aktörüyle ilişki yaşamıştı.