Cadde Annenin Sırrıdır Çocuk Sadun kimdir? Engin Öztürk kimdir, yaşı kaç, nereli?

Annenin Sırrıdır Çocuk Sadun kimdir? Engin Öztürk kimdir, yaşı kaç, nereli?

06.04.2022 - 21:45 | Son Güncellenme:

Engin Öztürk, Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinde Sadun karakteri ile diziseverlerin karşısına çıkıyor. Öztürk, Hacettepe Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi almıştır. Fatmagül'ün Suçu ne dizisinde can vediği Selim karakteri ile adını duyurdu. Peki Engin Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşında?

Annenin Sırrıdır Çocuk Sadun kimdir Engin Öztürk kimdir, yaşı kaç, nereli

Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinin Sadun'u Engin Öztürk, Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi ardından Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'ne Komiser Emre rolü ile dahil oldu. Eskişehir doğumlu Engin Öztürk dizileri ve hayatına dair detaylar araştırılıyor.

Haberin Devamı

ENGİN ÖZTÜRK KİMDİR?

Öztürk, 28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğudur olan Öztürk, Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okumaya başladı. 2012 yılında mezun oldu.

2010 yılında seçmelerine katıldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı dizide “Selim Yaşaran” karakterini canlandıran Öztürk, ardından Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü üstlendiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde “Komiser Emre” karakterini canlandırdı.

Bunun yanı sıra Muhteşem Yüzyıl dizisinde “Şehzade Selim” rolünü üstlendi. Star TV'de yayınlanan Hatırla Gönül dizisinde, iç mimarlık okuyup marangoz olan “Yusuf” rolünü canlandırdı. 2016 Aralık'ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide “Kerem Özkan” karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

2018-2020 yılları arasında dijital platformda yayımlanan ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız dizisinde “Levent Topal” karakterini canlandırdı. 2019 yılında Yüzleşme dizisi ve 21 Şubat 2020 tarihinde vizyona giren Biz Böyleyiz filminde oynadı.

2021 yılında yine aynı platformda 50m2 dizisinde yer aldı. Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde “Barış Tunahan” karakterini canlandırdı.