Cadde AVANAK ABDİ OYUNCULARI KONUSU: Avanak Apti filmi konusu nedir, nerede, kaç yılında çekildi?

AVANAK ABDİ OYUNCULARI KONUSU: Avanak Apti filmi konusu nedir, nerede, kaç yılında çekildi?

28.09.2022 - 18:43 | Son Güncellenme:

Abdi karakteri ile filmin başrolünde Kemal Sunal'ın bulunduğu Avanak Abdi filmi, 1978 yılında vizyona girenler arasında. Filmde Abdi'nin aşkı anlatılıyor. Kemal Sunal'a ise filmde Ayşen Gruda eşlik ediyor. Peki, Avanak Abdi filmi oyuncu kadrosunda kimler var?

AVANAK ABDİ OYUNCULARI KONUSU: Avanak Apti filmi konusu nedir, nerede, kaç yılında çekildi

Avanak Abdi filmi, ekranlara damga vuran yerli yapımlardan. Filmin başrollerinde Kemal Sunal ile Ayşen Gruda yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Natuk Baytan yürütürken senaryosunu ise Suavi Sualp kaleme alıyor. Avanak Abdi filmi nerede çekildi?

Haberin Devamı

AVANAK ABDİ KONUSU

Abdi, geçimini duvar afişçiliği yaparak sağlayan genç bir adamdır. Oyuncuların, şarkıcıların afişlerini duvara asan Abdi, gönlünü afişlerini yapıştırdığı ünlü bir şarkıcı olan Nevin Şenses'e kaptırır. Platonik aşkı ile tanışmanın yolunu arayan Abdi, sonunda hayallerine kavuşur. Nevin Şenses, temiz kalpli bir adam olan Abdi'nin saf duygularından etkilenir. Belalı bir kabadayının da Nevin Şenses'e aşık olması ise işlerin karışmasına neden olur. Abdi'nin sevdiği kadından hoşlandığını öğrenen kabadayı, Abdi'nin peşine düşmeye karar verir.

AVANAK ABDİ OYUNCULARI

Apti (Kemal Sunal)
Nevin Şenses (Ayşen Gruda)
Barut Osman (Ünal Gürel)
Nuri (Necdet Yakın)
Simsar Cafer (Ali Şen)
Komiser (Atilla Ergün)
Urfalı Apti (Yadigar Ejder)
Menajer Erto (Macit Flordun)
Barut'un adamı (Arap Celal)
Barut'un adamı (Sönmez Yıkılmaz)

Haberin Devamı

AVANAK ABDİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Bir döneme damgasını vuran yerli yapımlardan Avanak Abdi, İstanbul'un farklı noktalarında çekilse de başta Cankurtaran Fatih'te çekimleri yapıldı.