Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Moda tasarım bölümünü başarıyla okurken son sınıfta kendi adını taşıyan markasını kuran Emre Erdemoğlu, Sandık Lekesi adını verdiği ilk koleksiyonuyla uluslararası platformda birçok ödül aldı. Ardından İtalya’da ilk defilesini yapan Erdemoğlu, 2012 yılında ‘Planör’ adını verdiği koleksiyonuyla ‘En Yaratıcı Koleksiyon’ ödülüne layık görüldü.

Emre Erdemoğlu ile 5 soru- cevap

1-Emre Erdemoğlu neler yapıyor? Yeni projeler var mı?

Geçtiğimiz ay Dubai’de yeni koleksiyonumu izleyiciyle buluşturdum. Şubat ayı gibi de Emre Erdemoğlu X BJK koleksiyonum çıkıyor. Beşiktaş için şahane bir koleksiyon hazırladım. Heyecanla sizlerle buluşturmayı bekliyorum.

Haberin Devamı

2-Tasarımlarınızı yakından görünce, dokununca o hissiyata bayıldım. Dünya markalarına dokunuyor hissiyatını vermek ve yaratmak nasıl bir duygu? Nasıl bir süreç gerekiyor?

Yaptığınız işe duygunuzu enjekte ettiğiniz zaman lezzeti bir başka oluyor. Ben kumaşı alır kalbime dokunurum. Ve ona anlam yüklerim. Bu yüzden dokunan herkes üzerinde duygusal bir bağ oluyor koleksiyonumun. Hikayesi olan, anlatacak bir şeyleri olan koleksiyonlar hazırlıyorum. Sanırım insanlar üzerindeki güçlü etkisi de bundan kaynaklanıyor. Materyal seçimlerimi hep çok önemsedim. Jilet gibi olmalı benim ürünlerim. Kumaşı, astarı, dikiş kalitesi, düğmesine kadar hep en iyisi olmalı. Amacınız kaliteli, hikayesi olan ürünler üretmek olduğunda bu size kalıcı başarı da getiriyor.

Emre Erdemoğlu ile 5 soru- cevap

Emre Erdemoğlu

3-Erkek modasında neler var? Sevgili beyler nelere yatırım yapsınlar?

Tek renk seviyorum son 4-5 sezondur. Full look aynı ton ve aynı kumaştan üretilmiş her tasarıma bayılıyorum. Takım üzeri trençkot aynı renkten veya yine aynı ton triko ve aksesuarla desteklendiğinde çok şık buluyorum.

Oversize, düşük, silik omuzlu bedene oturmayan dümdüz kaşe kabanları aşırı cool buluyorum. Dar paçaları unutup bu sezon dümdüz inen yüksek bel pantolonlara şans verin. Zamansız military formda deri trençkotlar bu sezonun en favori parçaları arasında yer alıyor. Söz konusu erkekler olunca aksesuarın onlar üzerinde oluşturduğu destekleyici güce bayılıyorum. Deri bot ve eldivenler erkek gardırobunda mutlaka hazır olda beklemeli!

Haberin Devamı

Emre Erdemoğlu ile 5 soru- cevap

4-Siz stili nasıl yorumlarsınız? AW/24 koleksiyonunuzda bizi nasıl renkler bekliyor?

Bana göre stilim, yenilikçi, dinamik ve elegans.

Ağır siyahlara karşı parlak, doygun renklerle oynayarak gençlik coşkusunu karanlık ve keskin görsellerle dengelemektir. Genel etki, çoğunlukla kendini ifade etme fikriyle ilgilidir ve bu eğilim genç erkekler için bariz bir çekiciliğe sahip olsa da keskinliğin bir kısmını daha olgun müşterilere yönlendirmek içinde alan vardır.

Doğayla iletişim kurmak hem enerji verici hem de onarıcı bir paleti canlandırır. Dünyevi, zengin pişmiş toprak, ilkel bir lüks duygusunu yerine getirmek için kantaşı ile eşleşirken, yulaf sütü, petek ve İtalyan kili tonu duygusal bir sakinlik sağlar. Batan güneş ışığı, jakaranda çiçeği (mavi tropikal çiçek) ve bakır pası ruhu nazikçe canlandırırken, sakin mavi ve defne yaprağı iyileştirici hissettirir.

Emre Erdemoğlu ile 5 soru- cevap

5-Mottonuz?

Sırtını kendine yasla!