Aysun Kaba

Aysun Kaba

aysunkaba@gmail.com

Tüm Yazıları

Sürekli değişim ve yeniye olan arayışı ile dikkatleri üzerine çeken başarılı tasarımcı Niyazi Erdoğan ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Türkiye’nin böyle başarılı tasarımcıları olması büyük mutluluk... Sevgili Erdoğan her sezon koleksiyon hikayeleri ile de fark yaratıyor.

Niyazi Erdoğan ile 5 soru 5 cevap

NİYAZİ ERDOĞAN

1-Niyazi Erdoğan neler yapıyor?

Yeni yıl, yeni projeler ve yeni koleksiyonlar demek benim için. Bu sebeple yoğun bir şekilde çalışıyorum. AW2023 kış koleksiyonumun hazırlıkları başladı. Yakında güzel bir defile ile tanıtımını yapacağız.

Haberin Devamı

2- 2023 yaz sezonunda neler trend olacak?

2023 yazı benim için rahatlık ve renk demek. Aslında renkleri ne kadar sevdiğimi ve yoğun kullandığımı görebilirsiniz. Yaz benim için tüm canlı renklerin bir araya gelmesi demek bu sezon. Bol kesim pantolonlar ve gömlek ceketler de hem günlük şıklığı hem de rahatlığı destekliyor.

Niyazi Erdoğan ile 5 soru 5 cevap

3-Sürdürülebilirlik için neler söylemek istersiniz?

Sürdürülebilirlik, günümüzde birçok markanın gündeminde olan bir kavram. Bunu bir pazarlama stratejisi olarak kullanıp, tüketimi desteklemek en büyük tehlikeyi getirir. Benim için sürdürülebilirlik kavramı, hızlı değişen moda algısına karşın, stilimizi belirleyip, uzun soluklu giyebileceğimiz, yakın çevremizdeki kaynaklarla üretilmiş parçaları almaktır.

4- Türkiye’nin en şık isimleri kimler diye sormak isterim?

Birlikte çalıştığım isimlerden Aytaç Şaşmaz, Fırat Çelik, Engin Altan Düzyatan gibi isimleri çok beğeniyorum. Şıklık kavramı süreklilik isteyen bir kavram ve insanların bedenini tanıması ve ona uygun giyinmesi demek benim için.

Niyazi Erdoğan ile 5 soru 5 cevap

5-Mottonuz?

Her zaman söylediğim gibi lokal değerlerden ilham alıp, global vizyonda işler yaratmak.

“Kim ya da ne olursak olalım hepimiz her sabah uyanınca ilk iş olarak giyiniyoruz. Moda, her gün kendimizi nasıl hissedip bunu dışarıya nasıl yansıttığımızla ilgilidir. Bu benim için derin bir mevzu!”
Miuccia Prada

Aysun Kaba’ya sor

-50 yaşında bir kayınvalide olmak üzereyim, oğlumun düğününde bir kayınvalide gibi mi giyinmeliyim? Yoksa ruhuma göre mi? Saçım uzun, kilo problemi olmayan ve sürekli spor yapan birisiyim. -Nezahat Temiz 

Haberin Devamı

-Nezahat Hanım, ne tatlı bir soru! Tabi, ki ruhunuza, modunuza göre giyinin. 50 yaş güzel bir yaş, bir de spor yapan, fiziği düzgün ve bence öz güvenli biri olmanız ise en güzeli... Renkli uçuşan akan bir kumaştan bir pelerin, altına yüksek bel ipek bir pantolon ve şık bir ayakkabı sizi daha dinamik ve farklı gösterecektir. Saçlar kesinlikle yarım toplama, omuzlarda bir kesim ve en önemlisi güler yüzlü bir anne...