Cadde Bade Derinöz: Çok ağır fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm

Bade Derinöz: Çok ağır fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm

02.06.2021 - 11:25 | Son Güncellenme:

Birçok şarkının söz ve bestesine imza atan ve son olarak Yeşim Salkım'la 'Niye Hayat?' düeti ile gündemde olan Bade Derinöz, kariyeri ve müzik sektöründe yakaladığı başarı hakkında konuştu. Psikolojisinin en bozulduğu dönemin pandeminin içinde olduğunu söyleyen Derinöz, fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü ama bu konuyu konuşamadığından bahsetti. İkili ilişkileri hakkında da konuşan ünlü müzisyen, "Küçük anksiyete sıkıntım olduğu için kaosa gelemiyorum. O yüzden çok insanla görüşmeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

Bade Derinöz: Çok ağır fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm

Son olarak Yeşim Salkım'la düet yaptığı 'Niye Hayat?' adlı şarkıyla gündemde olan söz yazarı ve besteci Bade Derinöz, Milliyet Instagram hesabından canlı olarak yayınlanan 'Melis Baştuğ ile Haftanın Konuğu' programına katıldı.

Haberin Devamı

Bade, Yeşim salkım ile ortak çalışmanız olan ‘’Niye Hayat’’ geçtiğimiz ay dijital platformlarda yerini aldı. Kalemine, yüreğine sağlık. Çok iyi bir ikili olmuşsunuz.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Senin tarafından beğeni almak benim için çok önemli bir şey çünkü senin donanımına, sözüne sonsuz güveniyorum. Ağırladığın için ayrıca çok teşekkür ederim. Kendisine yazdığım, kendisinin yorumlamasını istediğim bir şarkıydı. Yeşim hanım ise gel biz bu şarkıyı birlikte okuyalım dedi. Klipte ise her şeyin doğal olmasını istedik, hatta ben oynayamazken (hala kamera fobim devam ediyor) Yeşim Hanım beni o kadar rahatlattı ki…

Kamera fobin?
Çok enteresan değil mi? Asla geçmiyor. Pandemi ile alakalı olabilir. Ben senin yayınlarına gelirken siz beni rahatlatıyordunuz, ben ise küçük küçük ısınıyordum. Araya 1.5 sene girince tekrar başa döndüm.

Haberin Devamı

‘Hakan Muhafız’ın birinci sezon soundtrack'lerinden, ‘Sen Gibi Aşk’ çok beğenildi. Müziği keşke bana ait olsaydı dediğin bir dizi oldu mu?
Dizi yok ama isimler ve şarkılar var. Ersay Üner, Oğuzhan Koç, İlyas Yalçıntaş. Dizi sektörü aslında çok sevdiğim bir sektör. Daha başka bir üslupta, daha başka melodik yapılarla hazırlanması gereken, daha özel bir iş. Sanırım daha karmaşık olduğu için bende daha çok seviyorum. Zamanında ‘Güneşi Beklerken’ dizisine şarkı vermeyi çok istemiştim.

Sinan Güleryüz, Özge Özder düetleri olan ‘Senle Ben’ ve ‘biz bize’ adlı eserlerin başarısı çok büyük neye bağlıyorsun?
Bazılarında rakamsal, bazılarında inanılmaz ödüllerle ciddi başarılar elde ettik. Samimi dinleyiciler kazandık. İnsanlar bana şarkı sözleriyle geliyor, beni çok iyi anlıyorlar ve bu beni çok şaşırtıyor.

Dinleyici en çok hangi şarkı sözlerini sana gönderiyor?
Mahsen’ ve ‘Sen Bilirsin’ kafa kafaya gidiyor.

Psikolojinin en bozulduğu dönem?
Pandeminin içinde bir dönemdi. 1.5 yıl bu konuyu hiç kimseyle konuşamadım. Pandeminin başlarında ilişkim bitti. Çok ağır fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Hayatımda en dibe vurduğum 1.5-2 aydı. Uzun zaman utandım ve hiç kimseyle bu konuyu konuşamadım çünkü çevrenizde baskın, güçlü, cesur ve yürüyen bir kadın olunca insanlara ben dayak yedim diyemiyorsunuz. Keşke hiç utanmasaydım ve içimde tutmasaydım.

Haberin Devamı

İnsanların sana iyi gelmediğini düşündüğün hiç oldu mu?
Evet. Bu yüzden 16 senedir gündüz uyuyup, gece yaşıyorum. Gerçekten biz duygularla yaşayan insanlar oluyoruz ya insanların enerjilerini çok yoğun bir şekilde alabiliyorum. Küçük anksiyete sıkıntım olduğu için kaosa gelemiyorum. O yüzden çok insanla görüşmeye gerek yok. Benim için delirmiş diyebilirler ama ‘Delilikle dahilik arasındaki ince çizgiyi bende daha bilmiyorum’ (!) 

Bade, sektörde kısa zamanda büyük başarılara imza attın. Yeni projelerin arasında neler var?
Pandemi sürecinde konserler iptal olduğu için yatırımda çok yapılmadı. Bir buçuk yıl içerisinde beste almak çok büyük bir lüks oldu. Sevgim Yılmaz’a çok güzel bir şarkı verdim, bir buçuk yıldır onu bekliyoruz az kaldı. Özgün abi ile yeniden bir iş yapma niyetindeyiz bir şarkı üzerinde çalışıyoruz ve birlikte yazıyoruz. 

Haberin Devamı

Can yakan türden aşk hikayeleri ve yaşanmışlıktan çok etkilenerek sözleri kâğıda dökmek avantaj mı?
Çok fazla parametre var ve hepsine hâkim olmak bir kişi için büyük sorumluluk. Piyasada tutarlılığını ne kadar anlatabilirim bilemiyorum ama arkadaşlarım yaşanmışlıkları çok yalın aktardığımı söylerler. Bir insanın bana yaşattığını hiçbir zaman hatırlamam hissettiğimi hatırlarım. Galiba İnsanlara samimi geldiği için tutuluyor.

Bade, hayatta baskın mısın yoksa çekingen mi?
Dengeli, kariyerim konusunda her zaman atılgan, kadın erkek ilişkilerinde ise baskın bir tarafım vardır. Bilgim olmayan konularda çekimserimdir.

Hayatın koşuşturmasından yorulup yerleşmek istediğin yer?
İspanya, Endülüs’e gitmek isterim. Deniz kenarı olan her yerde beni bulabilirsiniz Bir yerde Fiesta varsa, bir Flamenko duyuyorsan, birileri dans edip şarkı söylüyorsa beni orda bulabilirsin.