Cadde BU SUFLEYİ YAPAN ADAM EVLENİR!

BU SUFLEYİ YAPAN ADAM EVLENİR!

06.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Et, balık, tavuk, sucuk derken sıra geldi mutfakların aşk iksirine. Sevdiği kadınla evlenmek isteyen erkekler mutfağa! Bu sufleyle bekarlığa veda edeceksiniz!

BU SUFLEYİ YAPAN ADAM EVLENİR

Size bu hafta öyle bir adres vereceğim ki gidince dönemeyeceksiniz. Zaten burası bir çıkmaz sokak ‘çikolata çıkmazı’. Çikolata, dünyadaki tüm insanları ilgilendiriyor. Erkekler için çok önemli çünkü kadınlar çok seviyor. Kadınlar için zaten vazgeçilmez bir şey bu endorfin bombaları! Öyle tarifler vereceğim ki, bir parmak alacaksınız, kendinize geldiğinizde saçınıza kadar çikolataya bulanmış olacaksınız. Önce temel bir çikolata hazırlayalım. Hemen bir koşu bakkala gidin herhangi bir marka bitter çikolata alın. Kaç tane mi? Paranız kaç taneye yeterse, hepsini yeriz!

Haberin Devamı

Nasıl eriteceğiz?
İşe çikolatamızı eriterek başlayalım. Bir tencereye bir su bardağı kadar su koyun ve ocağa oturtun. Ondan daha küçük bir tencereye bitter çikolatalarını kırın ve ne kadar çikolata koyduysanız o kadar tereyağı koyun. Size masum bir şey olacağını söylemedim! Tencereyi diğer tencerinin içine oturtun. Ocağın altını kısık ateşte açın. Çikolata ve tereyağı eriyince ocaktan alın. Bu yönteme ‘ben mari’ diyoruz. Şimdi gelelim nefis çikolatalı tariflerimize...

BİR SUFLEDEN FAZLASI!
Beyler bir kadının kalbini kazanmak istiyorsanız ona sufle yapın. Eğer size aşık olmazsa ya çikolataya alerjisi vardır ya da yapamamışsınızdır!
Malzemeler: 3 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 3 kaşık un, 1 kaşık tereyağı, 2 kaşık kakao.
* Yumurtaların sarısını ayırın ve üzerine şeker ilave edip mikser ile krema gibi olana kadar çırpın.
* Bir kaşık kakao ekleyin. Onu da iyice yedirene kadar çırpın.
* Unu ilave edip düşük devirde gevşek kıvamlı bir hamur olana kadar karıştırın.
* Yavaş yavaş çikolatayı ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
* Şimdi en önemli yere geldik. Yumurta beyazını bembeyaz köpük olana kadar çırpın ve az önce hazırladığınız çikolata karışımına kaşık ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Fakat dikkat edin; çok hızlı ve uzun süre yapmayın ki köpükler sönmesin.
* Güveç kaselerini ya da fırın kaselerini elinize tereyağını alarak sıva yapar gibi sıvayın. Sonra içine önceden ayırdığımız kakaoyu dökün ve her tarafına yapışmasını sağlayın. Kakao yerine un da olur.
* Hazırladığımız çikolatalı harcı içine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirin. İşte ortaya çıkan sonuç! Varan 1: Bir kere bunu yapan her bekar erkek evlenir. Varan 2: Yiyen her kadın kayıtsız şartsız mutlu olur. Varan 3: Çocuklar sevinir. Yani evin ortasına bir ‘endorfin bombası’ düşer.

Haberin Devamı

GANAJ
Çikolatanın temeli sayılacak bir şey yapacağız. Tanıştırayım: Ganaj! Yapımı çok basit ama gerek pasta gerek küçük çikolatacıklar yaparken işimize çok yarayacak. Hadi başlayalım:

Haberin Devamı

Malzemeler: 1 paket çikolata (125 gr), 125 gr krema, (Ne kadar çikolata o kadar krema), 1 çorba kaşığı tereyağ
* Çikolatayı yine benmari usulü eritin.
* Kremayı ilave edip biraz karıştırın.
* Tereyağını ekleyerek bir kase içinde ve tabii ki dolapta dinlenmeye bırakın.
* 4 ya da 5 saat sonra elinizde sertleşmiş bir çikolata kreması olacak.
* Şimdi bunlardan küçük Truffle’lar yapalım. Oda sıcaklığına gelmeden bir kaşık ucuyla üzerinden kazıyarak bir parça alın. Sonra elinizde köfte yapar gibi yuvarlayın ve kakao tozunun içine atın. Her tarafını kakao tozuna buladıktan sonra servis etmeye hazır çikolata bombalarına sahip olacaksınız.
* Bir tavsiye daha. Ganajı yaptınız, dolapta saklıyorsunuz. Tak tak, eyvah davetsiz misafir! Hemen evdeki meyveleri çöp şişlere dizin ve bu şişleri bir portakal ya da elmanın her yerine saplayın. Elma, meyve şişlerinden oluşan bir kirpiye benzemeli. Yanına ganajları dizin. İşte mükemmel sunum!
* Minik ocağınız varsa, ganaj olur size fondü!

Haberin Devamı

ÇiKOLATALI MUS
Şimdi işimiz çok daha kolay... Bu tarifle yumurtanın çikolata üzerinde nasıl etki yarattığını göreceksiniz.

Malzemeler: 3 adet yumurta, 1 paket bitter çikolata, 50 gr tereyağı
* Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Yumurtanın akını köpürtün.
* Çikolata ve tereyağını birlikte benmari eritin.
* Erimiş çikolatayı yumurta sarısına dökün ve karıştırın. Tabii çikolata çok sıcak olmamalı.
* Mikserle çırparak köpürttüğünüz yumurta beyazını yavaş yavaş çikolataya ekleyin.
* Son olarak şık bardaklara doldurun ve dolapta en az dört saat dinlendirin.
* Hiç pişirmeden dört saat sonra katılaşmış bir çikolata kalıbınız olacak. Ne siz ve çocuklarınız bu pratik tarifi asla unutmayacak!

YARIN: DİYET YEMEKLERİ