Cadde Camdaki Kız Derviş kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Derviş Aslankaya'yı canlandıran Turgay Tanülkü hayatı...

Camdaki Kız Derviş kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Derviş Aslankaya'yı canlandıran Turgay Tanülkü hayatı...

10.02.2022 - 21:03 | Son Güncellenme:

Turgay Tanülkü, Camdaki Kız dizisinde Derviş Aslankaya karakterini canlandırıyor. Diziden Sedat'ın yanında yer alan Derviş kim, hikayesi nedir? Karaktere hayat veren Turgay Tanülkü, Uşak'ta doğdu, eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı. İşte, Camdaki Kız'ın Derviş'i Turgay Tanülkü dizileri ve biyografisi...

Camdaki Kız Derviş kimdir, hangi oyuncu oynuyor Derviş Aslankayayı canlandıran Turgay Tanülkü hayatı...

Camdaki Kız dizisine katılan Turgay Tanülkü, dizide Derviş rolü ile yer alıyor. Sedat'ın mahkeme sürecinden önce yanında kaldığı Derviş hakkında aramalar sürüyor. Derviş'e usta isim Tanülkü can veriyor. Oyuncu, birçok dizi ve filmde rol aldı. Özellikle Kurtlar Vadisi'ndeki Şahin Ağa rolü ile öne çıktı. 

Haberin Devamı

TURGAY TANÜLKÜ KİMDİR?

Tanülkü, 18 Temmuz 1953 tarihinde Uşak'ta dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1976'da mezun oldu. Hemen ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 1970-71 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. Turgay Tanülkü; körler okulu, çocuk ıslahevleri ve Türkiye'de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurdu. 

Turgay Tanülkü 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünde rol ve sahne dersleri verdi. 1984'te Konya'da Uluslararası Reji Ödülü aldı. Meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışması da yapan sanatçı, hâlen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer almaktadır. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteri ile tanınmıştır. 2015'ten beri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yine Şahin Ağa adlı karakteri canlandırdı.