Cadde 'Camdaki Kız'ın ünlü oyuncusu Nur Sürer: Annem Feride gibiydi

'Camdaki Kız'ın ünlü oyuncusu Nur Sürer: Annem Feride gibiydi

03.03.2022 - 12:11 | Son Güncellenme:

Kanal D'nin sevilen dizisi ‘Camdaki Kız'da 'Feride' karakterini canlandıran Nur Sürer, Armağan Çağlayan’ın sunduğu YouTube 'Dur Bi Dinle' programına konuk oldu. Reyting rekorları kıran dizide otoriter bir anneye hayat veren Sürer, Feride rolünü kendi annesine benzettiğini söyledi.

Camdaki Kızın ünlü oyuncusu Nur Sürer: Annem Feride gibiydi

Kanal D’nin ilgiyle izlenen dizisi 'Camdaki Kız'da Nalan’ın baskıcı annesi Feride’ye hayat veren Nur Sürer, Armağan Çağlayan’ın YouTube programı 'Dur Bi Dinle'ye konuk oldu.

Haberin Devamı

1979 yılında sinemaya “Bereketli Topraklar” filmiyle başlayan ve filmografisinde Oscar ödüllü “Umuda Yolculuk”, “Yılanların Öcü” gibi sayısız başyapıt bulunan Nur Sürer, bugüne kadar kendisi gibi birini oynamadığını söyledi.

"TANIMADIĞIM KADINLARI DA OYNADIM"
“Kırsal kesimden tanımadığım kadınları da oynadım” diyen Sürer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben şehir çocuğuyum sonuçta. ‘Bereketli Topraklar’da Adana’da işçi kadını oynadım. ‘Derman’da bir Kürt kadını oynadım. O zaman Anadolu’da çok film çekiliyordu. Çok gidiyorduk, Üniversite gibi oldu benim için. Bu coğrafyayı tanıma imkânı yarattı bana.”

Futbolu çok sevdiğini de anlatan usta oyuncu, “Koyu Beşiktaşlıyım” dedi.

Camdaki Kızın ünlü oyuncusu Nur Sürer: Annem Feride gibiydi

"ANNEM OTORİTERDİ"
Samimi açıklamalarına devam eden Sürer, “Annem otoriterdi, biraz Feride gibiydi. Ben de disiplinli bir çocuk oldum; toparlayıcı, iş bitirici, titiz. Her ailede biri oluyor genelde, bizim ailede bu ben oldum” dedi.

Camdaki Kızın ünlü oyuncusu Nur Sürer: Annem Feride gibiydi

Haberin Devamı

"KAFAMA UYMAYAN HİÇBİR İŞTE ÇALIŞMIYORUM"
Çok şanslı bir oyuncu olduğunu da belirten Nur Sürer, “Mesleğe iyi bir yönetmenle, Erden Kıral’la başladım. Yönetmen benim için çok önemli. Kafama uymayan hiçbir işte çalışmıyorum ben” dedi.

Dayıları ve anneannesinin yaşadığı İsviçre’ye gittiğini ama dayanamayarak dört yıl sonra döndüğünü de anlatan sanatçı, “Çok fazla uyum sağlayamadım. Her şey ölçülü biçili. Ne kadar sıkıldığımı gördüm. Oğlum Londra’da, onun yanına gittiğimde de 10-12 gün sonra dönmek istiyorum” dedi.

"ÖNCELERİ DAHA DA TİTİZDİM"
Bülent Kayabaş ile evliliğinden bir çocuğu bulunan Nur Sürer, oğlu Ümit Kayabaş’ın da kendisi gibi düzenli olduğunu anlattı: “Önceleri daha da titizdim. Temizlik yaptıysam, kızardım oturmayın diye. Ümit, sekiz senedir İngiltere’de yaşıyor. O da düzenli, Yemek yapan bir çocuk.”

Camdaki Kızın ünlü oyuncusu Nur Sürer: Annem Feride gibiydi