Cadde Cildiniz sonbahara hazır mı?

Cildiniz sonbahara hazır mı?

14.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sonbaharın yazın ciltte oluşan hasarları düzeltmek için en uygun dönem olduğunu söyleyen uzmanlar, tüyoları paylaştı.

Cildiniz sonbahara hazır mı

LALE DANIŞMAN - Yaz aylarında sivilcelenmeden nem kaybına, ince kırışıklıklardan lekelenmelere kadar pek çok cilt sorunu ortaya çıkabiliyor. Özellikle eylül ve ekim aylarının hasarları düzeltmek, kışın oluşabilecek nemsizlik sorununa karşı uygun dönemler olduğuna vurgu yapan Dr. Makbule Dündar, bakım tüyoları verdi. Cildimize uygun nemlendiriciyi özellikle sabahları kullanmaya özen göstermemiz gerektiğinin altını çizen Dündar, “Yazın leke sorunu oluşmuş ise dermatoloğunuzun önerisiyle renk düzenleyici kremleri geceleri uygulayın. Cilt gençleştirmek için akşam retinol içeren krem, serum; sabah ise C vitamini içeren bir serum veya krem uygulamaya başlamak çok iyi sonuç verir. Sonbaharda yine haftada 1-2 kez nem maskeleri yapılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Lazerle gençleşme

Güz dönemi, sivilce izlerini düzeltmek, kolajen üretimini artırmak, gözenekleri sıkılaştırmak, yüz konturunu iyileştirmek ve boyunu gençleştirmek için iğneli radyo frekans tedavileri de planlanabilir. RF teknolojisinin tüm cilt tipleri için uygun olduğunu söyleyen Dündar, “Q Switched Lazer ve Fotona 4D Lazer uygulamalarına başlamak için uygun zamanlar. 4D Lazer uygulamasıyla hem ağız içinden hem de cilt yüzeyinden uygulanan farklı lazer dalga boyu ışınlarıyla çok başarılı cilt gençleştirme sonuçları alınabiliyor. Özellikle leke mezoterapisiyle kombinlendiği zaman sonuç yüz güldürücü” dedi.

Yüz yogası seçeneği

Cildi kışa hazırlamak, bölgesel lenfatik ve kan dolaşımını hızlandırmak için yüz yogasına başlamanın da iyi bir seçenek olduğundan bahseden doktor şöyle devam etti: “Ruhsal iyiliğimiz yüzümüze yansıyacağı için özellikle ‘yin yoga’ ve ‘reformer pilates’ programlarına başlamak; hem ruhumuza, hem cildimize, hem de bedenimize iyi gelecektir.”

Haberin Devamı

‘BBL Hero’ tedavisi

Dr. Dündar, “Sonbaharda ev uygulamalarının yanında klinikte yapılan cilt bakımları da çok önem kazanıyor. Yazın lekelenen ve hasarlanan cildimize özellikle asit, somon DNA, glutatyon, C vitamini ve farklı aminoasitler içeren mezoterapi programları uygulamak başarılı sonuç veriyor. ‘BBL Hero2 tedavisini de tavsiye edebilirim. BBL tedavisi, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri, kızarıklık gibi yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini ortadan kaldıran; ağrısız ve acısız bir tedavidir” diye konuştu.

Aleo vera mucizesi

Aloe vera, birçok vitamin, mineral, aminoasit, antioksidan ve enzimler içerdiği için eski çağlardan beri geleneksel tedavide kullanılıyor. Aloe veranın faydaları arasında yağlandırmadan nem takviyesi sağlamak ayrıca cildin kendini onarmasına ve yenilemesine katkı sağlıyor. Ciltte antiviral ve antibakteriyel özellikler de gösteren bitkinin ürünleri, parlama sorununun giderilmesine yardımcı olurken, sebum dengesini de ayarlamaya katkı sağlıyor.