Cadde Deniz Çatalbaş: Arka Sokaklar'la büyüdüm

Deniz Çatalbaş: Arka Sokaklar'la büyüdüm

09.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kanal D’de bu yıl 16’ncı sezonuyla izleyiciyle buluşan ‘Arka Sokaklar’a dahil olan Deniz Çatalbaş, “Fenomen projeyi izleyerek büyüdüm” dedi

Deniz Çatalbaş: Arka Sokaklarla büyüdüm

SERCAN KISMET - Deniz Çatalbaş, profesyonel basketbol yaşamını sonlandırdıktan sonra Best Model of Turkey yarışmasına katılmasıyla hayatı değişti. Organizasyondan ikinci olan Çatalbaş, Türkiye’nin en uzun soluklu projesi ‘Arka Sokaklar’a komiser yardımcısı Aslı karakteriyle dahil olarak, ilk dizi deneyimini yaşıyor. Oyuncuyla, yeni işini, basketbol hayatını ve kariyerini konuştu.

Haberin Devamı

- Profesyonel basketbol oynarken 2020 yılında Best Model of Turkey yarışmasına katılıp, spor hayatınızı noktaladınız. Bu kararı vermekte güçlük çektiniz mi?

Aslında yarışmadan bir sene öncesi kadar basketbol hayatımı sonlandırmıştım. Fakat yarışma sonrası profesyonel spor yaşamımın bittiğini idrak ettim. Çok fazla güçlük çekmedim çünkü güzel ve yeni bir dönem için iyi bir başlangıç olduğunu biliyordum.

- Genç yaşınızda Euroleague’de forma giydiniz. Neler hissettiniz?

İlk olarak şunu söyleyebilirim. Basketbol hem zihinsel hem de bedensel açıdan zor bir branş. Buna rağmen işini en iyi şekilde yapan kadınlarla o sahada buluşmak inanılmaz gurur verici bir durum. Bu nedenle o formayı giydiğimde kendimle gerçekten gurur duymuştum.

Haberin Devamı

- Büyük bir organizasyonda mücadele etmek size ne gibi deneyimler kazandırdı?

Bu organizasyon sayesinde dünyayı gezebildim. Her ırktan, kültürden insan tanımak ve arkadaş olmak beni hayata çok iyi hazırladı. Bu sayede küçük yaşta iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum. Farklı bakış açıları da daha esnek bir insan olmamı sağladı diyebilirim.

- Yarışmaya katılma fikri kimden çıktı?

Ailem ve arkadaşlarım bana sürekli denemelisin diyorlardı. O dönem bünyesinde olduğum ajansta destekleyince, katıldım.

- İkinci olmanız hayatınızı nasıl değiştirdi?

Pandemi döneminden dolayı çok büyük değişimler olmadı. Fakat kişisel olarak tescilli olmak tabii ki ayrı bir öz güven veriyor. (gülüyor)

Deniz Çatalbaş: Arka Sokaklarla büyüdüm
- Fenomen dizi ‘Arka Sokaklar’a bu sezon dahil oldunuz. Teklif gelince neler hissettiniz?

Çok heyecanlandım çünkü ben çocukluğumdan beri sporun içindeyim. Bu nedenle de bedenimi iyi tanıyorum ve rahat hareket edebiliyorum. Bu sebepten ötürü ilk deneyimimin hep aksiyon dizisi veya filmi olmasını istedim. Hayal ettim ve oldu. (gülüyor)

- Ekranın en uzun soluklu projesinde yer almak nasıl bir his?

Çok güven verici. Gerçekten ekipteki herkesin kocaman bir aile olduğunu hissediyorsunuz. Bence bu nedenle 16 senedir severek izlenen bir dizi. Benim için de çok keyifli burada olmak. Kendimi geliştirebileceğim ve beni olumlu yönde etkileyen bir işin parçasıyım.

Haberin Devamı

- Setin ilk günü nasıl geçti?

Heyecanlı ve gergindim. Heyecanımın en büyük sebebi ise izlerken büyüdüğüm ve hayranlık duyduğum oyuncularla tanışmaktı ama tahmin ettiğim gibi hepsinin enerjisi çok güzeldi.

- Dizide bir polise hayat veriyorsunuz. Nasıl çalışma yaptınız?

En çok yaptığım şey, birçok polisiye dizi izlemekti. Zaten Türkiye’nin fenomen dizisi ‘Arka Sokaklar’la büyüdüm. Bunun dışında birçok yabancı projeyi izleyerek notlar çıkarttım. İyi oyuncuların sahnelerini bol bol gözlemledim. Atış eğitimleri aldım.

‘Adım adım hareket eden biriyim’

- Oyunculukta hedefleriniz neler?

İlerisi için tabii ki iddialı hedeflerim var. Fakat ben hayatımda adım adım hareket eden biriyim. O nedenle şu anda oyunculuktaki ilk hedefim hissettiğim her duyguyu izleyiciye kalbinde hissettirebilmek...

- Modellik yarışması için hayatınızın dönüm noktası diyebilir misiniz?

Dolaylı yoldan diyebiliriz. Yarışmadaki başarımdan sonra oyunculuğum için daha geniş kitlelerle tanıştım ve bu da bana basamak oldu.

Haberin Devamı

- Hayatınızda biri var mı? Aşk sizin için ne ifade ediyor?

Bu sorunun cevabı benimle kalsın. (gülüyor) Ama benim için aşk, duyulan şeyin doğruluğuna göre ilaçta olabiliyor, zehirde... İşte aşkı benzersiz yapan şey ise zaten bu. Doğru mu yanlış mı, neye, ne zaman, aşık olacağımızı bilemiyor olmamız. (gülüyor)