Cadde Derya Şensoy: Babamın oyunları, filmleri sonsuz bir miras

Derya Şensoy: Babamın oyunları, filmleri sonsuz bir miras

28.04.2022 - 07:06 | Son Güncellenme:

Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın kızı Derya Şensoy, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şensoy, geçtiğimiz yaz kaybettiği babasının hayatının film yapılmasıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Derya Şensoy: Babamın oyunları, filmleri sonsuz bir miras

Ağustos 2021'de hayatını kaybeden Ferhan Şensoy ile Derya Baykal'ın kızı Derya Şensoy, önceki ay Cihangir'de bir mekana girerken kameralara yansımıştı. Muhabirlerle sohbet eden oyuncu, babasının kitabını çıkaracaklarını söylemişti.

Haberin Devamı

"BİR KİTAP MÜJDESİ VEREBİLİRİM"

Şensoy, "26 Şubat babamın doğum günü, orada bir takım projelerimiz var. Doğum gününe yetiştirmeye çalıştırıyoruz, anma töreni değil sadece kendi aramızda bir organizasyon yapacağız. Bir kitap müjdesi verebilirim, babamın yazılmış ama basılmamış bir şiir kitabı vardı. Bunu basıp yayınlayacağız" diye konuşmuştu.

Derya Şensoy: Babamın oyunları, filmleri sonsuz bir miras

"DAVAM HENÜZ SONUÇLANMADI"

Öncesinde ise evine giderken görüntülenen Şensoy, yaptığı çizimin bir firma tarafından izinsiz olarak kullanılmasıyla ilgili davasından bahsetmişti. Oyuncu, "Bugün bir davanız vardı nasıl sonuçlandı?" sorusuna, "Davam henüz sonuçlanmadı. Avukatım takip ediyor, süreç devam ediyor. Bu konuda üzgünüm aslında, hayal kırıklığına uğradım diyebilirim" yanıtını vermişti.

Haberin Devamı

Ünlü isim, sözlerine; "Ben aslında tasarım okudum, onunla alakalı bir dava sürecim var. Bir çizim yapmıştım; Türkiye'de sektörde önde gelen bir firma izinsiz olarak kullandı. Bunun olması da beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Burada emek hırsızlığı söz konusu oldu. Şişenin basıldığını görünce, kendi çizdiğime çok yakın olunca hayal kırıklığına uğradım" diye devam etmişti.

"BABAM BANA EMEĞİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÖĞRETTİ"

"Ben ailemden hep böyle gördüm, babam bana emeğin önemli olduğunu öğretti" diyen Şensoy, sözlerini; "Karşı taraftan bir uzlaşma adına bir şeyler oldu ama burada önemli olan maddi anlamda bir şey değil, gerçekten kalbim kırıldı. Çünkü 1.5 sene ben ona emek vermiştim, bunun bende maddi bir karşılığı yok. O yüzden dava yolunu seçtim" şeklinde noktalamıştı.

"ANCAK KENDİMİZİ TOPARLIYORUZ"

Şimdilerde dijital platformda yayınlanacak olan 'Nasıl Fenomen Oldum' dizisinde rol alan Derya Şensoy, tüm bunların ardından geçtiğimiz gün Nişantaşı'nda objektiflere takıldı.

Derya Şensoy: Babamın oyunları, filmleri sonsuz bir miras

Kız kardeşi Ferhan Müjgan Şensoy ile Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda işleri birlikte yürüttüklerini ve tiyatroda babaları için 'Ferhangiysiler' adlı bir koleksiyon hazırladıklarını anlatan Şensoy, "Bu aralar hem kendi işlerime, hem de tiyatronun işlerine koşturuyorum. Tiyatroda 'Ferhangiysiler' diye çok güzel bir koleksiyon çıkardık, babamın kostümlerinden ve onun sözlerinden esinlenerek hazırladık. Sahne açmamız sezona kaldı, çünkü hepimiz için zor bir süreç oldu. Ancak kendimizi toparlıyoruz. Elbette Ortaoyuncular perdesini açacaktır, elbette ben de tiyatroda olmak isterim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BELGESEL ÇEKİLMEK İSTENİYOR"

Ünlü isim, babası Ferhan Şensoy'un hayatının film olmasına sıcak bakacaklarını da söyleyerek şu şekilde konuştu:

Babamın oyunları, filmleri, yazdıkları, sonsuz bir miras. Bunlardan proje geliştirilecektir ama o psikolojiye yeni geldik. Bizim projelerimiz arasında ilki film yapmak değil, öyle bir teklif gelmedi ama belgesel çekilmek isteniyor. Filme, tabii doğru insanlarla olduğu müddetçe sıcak bakarız.

"SAĞLIK, MUTLULUK, HUZUR"

Öte yandan Derya Şensoy, geçtiğimiz ay 32. yaşını kutlamıştı. Çok mutlu olduğunu ve sevdiklerinin yanında olduğunu dile getiren Şensoy, "Yeni yaşınızda neler dilediniz?" sorusuna, "Yılbaşında ne dilediysem onu... Sağlık, mutluluk, huzur" cevabını vermişti.

Derya Şensoy: Babamın oyunları, filmleri sonsuz bir miras

"SEVGİLİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Oyuncu, sevgilisi Celal Can Algül'ün hediyesi sorulduğunda, "Sevgilime çok teşekkür ediyorum. Bana hediye almış, yarın açıp bakacağım. Sizleri bir daha gördüğümde söyleyeceğim ne olduğunu, söz" ifadelerini kullanmıştı. Sonrasında ise, yaklaşık bir yıldır Derya Şensoy ile beraber olan iş insanı Celal Can Algül'ün, sevgilisi Derya Şensoy'a doğum günü hediyesi olarak çok değerli bir pırlanta küpe hediye ettiği öğrenilmişti.

Haberin Devamı

"ONLAR NE DİYORSA O"

Derya Baykal da kızının doğum gününden çıkarken görüntülenmiş; hızlı adımlar ile arabasına binip, iyi dileklerini dile getirerek, "Kızımın mutlu olması beni de çok mutlu eder, bundan sonra benim için onların mutlu olması önemli" demişti.

Usta sanatçı, kızının ilişkisi hakkında ise "Onlar ne diyorsa o, ben onlara bıraktım" şeklinde konuşmuştu.

Yazarlar