Cadde Eğlence hayatına gezi parkı engeli

Eğlence hayatına gezi parkı engeli

13.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

17 gündür süren Gezi Parkı eylemleri nedeniyle birçok konser iptal oldu. Bazı firmalar 500 bin lira zarara uğradıklarını açıkladı

Eğlence hayatına gezi parkı engeli

31 Mayıs Cuma günü başlayan Gezi Parkı eylemleri İstanbul eğlence sektörünü derinden etkiledi. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte yapılacak konserlerden bazıları iptal olurken bazılarıysa ileri tarihlere ertelendi. Bu durum şarkıcıların ve organizasyon şirketlerinin maddi kayıp yaşamasına neden oldu. Gezi Parkı eylemlerinin tüm Türkiye’ye yayılmasıyla birlikte ilk olarak Demet Akalın, Hadise, Bengü, Emre Aydın, Tarkan ve Ajda Pekkan gibi birçok sanatçı şehir dışı konserlerini iptal etmek zorunda kaldı. Dünya basınında da büyük yankı uyandıran Gezi Parkı olayları nedeniyle Vodafone İstanbul Calling kapsamında Türkiye’ye gelecek olan dünyaca ünlü DJ Tiesto, son anda 7 Haziran Cuma günü Parkorman’daki konserine çıkmaktan vazgeçti.

Tarihler değişecek
Bunun üzerine Vodafone İstanbul Calling, başta Zaz konseri olmak üzere temmuz ayının ilk haftasına kadar olan tüm etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. Yetkililer daha büyük bir maddi zarara uğramamak adına, konserlerini iptal ettiği şarkıcıları, ileri tarihte konser vermeleri için ikna ettiklerini söyledi. BKM’nin organizasyonunu üstlendiği Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde her yıl birbirinden ünlü isimlerin sahneye çıktığı, ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ pazar günü Erol Evgin’le start alacaktı. Ancak şirket Erol Evgin, Nilüfer, Lisa Stansfield, Ebru Gündeş, Sezen Aksu, Serdar Ortaç ve Sıla konserlerini ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Reklam tanıtımlarına yüklü miktarda para ödedikleri için zarar ettiklerini söyleyen ancak rakam vermeyen BKM yetkilileri, “Televizyon reklamı ve billboard afişlerini kaldırmak zorunda kaldık. Yeni tarihler belirlendiğinde yeniden hazırlayacağız” dedi.

500 bin lira zarar
Şarkıcılar kadar konser sahnesini düzenleyen alt yapı şirketleri de Gezi Parkı eylemleri nedeniyle iptal edilen konserlerden dolayı zarara uğradıklarını söyledi. Staras’ın ortaklarından Sinan Örsçelik, “Tarkan ve Serdar Ortaç konserlerinin iptal olması nedeniyle 500 bin lira zarar ettik” şeklinde konuştu.