Cadde Ertaş için 11 bin km. yol katetti

Ertaş için 11 bin km. yol katetti

06.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı bağlama sanatçısı Bob Beer, hayranı olduğu Neşet Ertaş adına düzenlenen festival için 11 bin km. yol yaparak Kırşehir’e ulaştı.

Ertaş için 11 bin km. yol katetti

Usta sanatçı Neşet Ertaş, adına ikinci kez düzenlenen, ‘Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali’ Kırşehir’de devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi işbirliğinde, Türk Telekom’un katkılarıyla, Demirören Medya Grubu’nun medya sponsorluğunda yapılan organizasyonda Kibariye, Erkut Özkan, Alp Kardeşler üçlüsü, Amerikalı bağlama sanatçısı Bob Beer ve Yudum sahne aldı.

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye gelmek ayrıcalık’

Amerika’nın Seattle şehrinden 11 bin km. yol yaparak festivale gelen Beer, “Uçakla önce Paris sonra İstanbul ve Nevşehir’e gelerek, Kırşehir’e geçtim. Yunanistan’da kaldığım dönem Türk radyosunu dinlerken, sazın sesini ilk defa duymuştum. Neşet’in ben de değişik bir yeri var. Onun için 14 yıl İstanbul’da yaşadım. Harbiye’deki konserinde saz çalmaya başlayınca kendimi kaybetmiştim. Amerika’da sazımdan ayrılmıyorum. Memleketimde birisi, ‘Türküyü öğrenmek için Türkiye’ye gitmem mi gerekiyor?’ diye sormuştu. Türkiye’de yaşamak ayrılacaktır” açıklamasını yaptı.