Cadde Eski model Christina Estrada'ya 53 milyon sterlin tazminat!

Eski model Christina Estrada'ya 53 milyon sterlin tazminat!

09.07.2016 - 11:59 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistanlı iş adamı Şeyh Walid Juffali'nin, ABD'li eski model Christina Estrada'ya 53 milyon sterlin (68 milyon dolar) boşanma tazminatı ödemesine karar verildi. Bu rakam, İngiliz mahkemesinin verdiği en yüksek tazminat olarak tarihe geçti.

Eski model Christina Estradaya 53 milyon sterlin tazminat

İngiltere'de yaşayan 54 yaşındaki Christina Estrada, ihtiyaçlarını karşılamak için 196 milyon sterlin (254 milyon dolar) tazminat istemiyle 13 yıl önce evlendiği Suudi Arabistanlı iş adamı Şeyh Walid Juffali'ye dava açmıştı. Estrada'nın avukatları, Suudi iş adamı Juffali'nin 8 milyar sterlin kişisel serveti olduğunu iddia etmişi. Juffali ise servetinin 113 milyon sterlin olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Gördüğü kanser tedavisi nedeniyle duruşmaya katılamayan Suudi iş adamı, davayı kaybetti ve bir İngiliz mahkemesinin verdiği en yüksek tazminatı (53 milyon sterlin) 29 Temmuz'a kadar ödememesine karar verildi.

ESTRADA'NIN YILLIK MASRAFI

Eski Pirelli takvimi mankeni Estrada'nın mahkemeye verdiği yıllık gider bildirimi şöyle:
60 milyon sterlin: Londra'daki evin masrafları
4.4 milyon sterlin: Çiftlik evinin giderleri
495 bin sterlin: 5 arabanın masrafları
109 bin sterlin: Özel tasarım elbise
40 bin sterlin: Kürk manto
21 bin sterlin: Ayakkabı

Juffali, 2 yıl önce şeriat kanunlarına göre Estrada'dan boşanmış, yasal olarak Estrada ile evli olmnasına rağmen 25 yaşındaki Lübnanlı manken ile evlenmişti.