Cadde Roman Abramoviç, İstanbul'da ev arıyor!

Roman Abramoviç, İstanbul'da ev arıyor!

16.12.2022 - 09:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’yi satma kararı alan Rus oligark Roman Abramoviç, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş sonrası geçtiğimiz aylarda lüks yatlarını Bodrum ve Marmaris'e demirlemesiyle gündeme gelmişti. Şimdilerde İstanbul'da ev arayan iş insanının, yalı satın almak istediği öğrenildi.

Roman Abramoviç, İstanbulda ev arıyor

Mal varlığı dondurulan Rus oligark Roman Abramoviç'in, geçtiğimiz aylarda çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek için ABD'deki arkadaşlarından birer milyon dolar borç istediği iddia edilmişti. ABD merkezli tabloid gazetesi New York Post'un Page Six adlı magazin bölümünde 4 Nisan'da yayımlanan haberde; Abramoviç'in çalışanlarına toplamda haftalık 750 bin dolar ödeme yaptığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI PARA VERMEDİ

Kimliği açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde, Rus oligarkın ünlü yönetmen ve yapımcı Brett Ratner ve Rothschild ailesi başta olmak üzere birçok arkadaşıyla iletişime geçtiği öne sürülmüştü.

Roman Abramoviç, İstanbulda ev arıyor

Rothschild ailesinin veya Ratner'in Abramoviç'e para vermediği de iddia edilmişti. Ratner, Page Six'in yorum talebini reddederken, Rothschild ailesine ise ulaşılamadığı belirtilmişti.

LÜKS YATLARI BODRUM VE MARMARİS'TE

Savaş sonrası sahibi olduğu İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’yi satma kararı alan Rus milyarder Roman Abramoviç, Bodrum-Marmaris arasında helikopterle mekik dokumaya başlamıştı. Ukraynalıların tepkisinden dolayı otel yerine yatlarında kalmayı tercih eden iş insanının, ‘My Solaris’ isimli lüks yatının Bodrum’da; diğer yatı ‘Eclipse’in ise Marmaris’te demirli olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Abramoviç’in 430 milyon sterlin değerinde, 139 metre boyunda ve 26 metre enindeki 11 bin 247 grostonluk yatı ‘My Solaris’te, helikopter iniş pisti, yüzme havuzu, 48 kabin ve sekiz güvertesi bulunuyor.

EGE'Yİ ÇOK SEVİYOR

Ege’yi çok seven iş insanının, yaz boyunca Türkiye’de kalıp, hem tatil hem de iş görüşmelerini gerçekleştireceği iddia edilmişti. Abramoviç, Göztepe Futbol Kulübü ve Bodrumspor’u satın alacağı haberleriyle de gündeme gelmişti.

Roman Abramoviç, İstanbulda ev arıyor

İSTANBUL'DA EV ARIYOR

Tüm bunların ardından bir süredir İstanbul'da bulunan Roman Abramoviç, Anadolu Yakası’ndaki ünlü bir balıkçıda görüntülendi. Ailesiyle mekana giden iş insanı, restoranın sahibi Seyfettin Taştan’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul’da ev aradığı ve yalı kiraladığı haberleriyle gündeme gelen Abramoviç’in; “Bu şehri çok sevdim. Halen ev arıyorum. Bir yalı satın almak istiyorum. İstanbul’a yerleşeceğim” dediği öğrenildi.