Geri Dön

FATİH ÜREK hayatı ve kariyeri | Fatih Ürek kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Fatih Ürek kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Şarkıcı kimliğinin yanı sıra tiyatro ve dizilerde de rol alan Fatih Ürek 1966 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Birçok albüm çıkaran sanatçı son olarak Kemal Sunal'ın hiç yayımlanmayan görüntülerinş paylaşmıştı. İşte Fatih Ürek hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

FATİH ÜREK hayatı ve kariyeri | Fatih Ürek kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Fatih Ürek kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. TV8 ekranında yayımlanan 2. Sayfa programının konuğu olan Fatih Ürek son olarak Kemal Sunal'uın hiç paylaşılmayan anlarını sosyal medya hesabından paylaşmış görüntüler oldukça beğeni almıştı. Hayatı kariyeri ve magazin gündemine dair açıklamalarda bulunacak olan Fatih Ürek hakkında bilinmeyenler haberimizde

FATİH ÜREK KİMDİR?

Fatih Ürek 3 Nisan 1966 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Türk şarkıcı ve tiyatrocu. Müzik kariyerinin yanı sıra çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı.

Erzurum'da bir sucuk fabrikasında kasaplık yapan Şerafettin Ürek'in 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 3 kız kardeşi vardır. Henüz 1 yaşında iken ailesi Bursa'ya göçtü.

15 yaşında Bursa Devlet Tiyatrosu’nun figüran kadrosuna girdi. 20 yaşına kadar tiyatroda çalıştı. Mahir Canova'dan dersler gördü. Ancak tiyatrodan devam etmedi. Bu dönem züccaciyeci ve mobilyacıda çalıştı.

Ses sanatçısı olmaya karar veren Fatih Ürek bir süre Taylan Gazinosunda çalıştıktan sonra İstanbul'a taşındı.

İlk albümü Yaktı Yaktı'yı Raks Müzik etiketiyle 1993 yılında yayınlayan sanatçı bu albümünde, ilk olarak Bülent Ersoy'un Sefam Olsun albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeni yorumuyla yer vermiş, 1995 yılında çıkardığı Sen İki Gözümsün albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir. 1997 yılında Reyting Hamdi programında Fred Çakmaktaş'ı canlandırdı.

2008 yılında adından sıkça söz ettiren Sus albümü ile 13 yıllık bir aranın ardından giriş yapan sanatçı bu albümünde seslendirdiği "Hadi Hadi" ve "Sus" şarkılarıyla müzik listelerinde üst sıralara kadar yükselmiştir. Hayde albümünde "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkılarının düzenlemelerinde Emrah Karaduman ile çalışmıştır.

2011 yılında Praktiker'in reklamlarında oynadı. Kanal D'de yayımlanan Gelinim Mutfakta adlı yemek yarışmasının 2018-2020 yılları arasında sunuculuğunu yaptı. Show TV'de yayımlanan Kuaförüm Sensin adlı yarışmada jürilik yapmıştır.

Diskografi

Yaktı Yaktı (1993)
Sen İki Gözümsün (1995)
Sus (2008)
Hala Hala (2009)
Alırım aklını (2010)
Hayde (2011)
300 - 500 (2012) (Single)
Bak Güzele (2013) (Single)
Altın Çağ (2015)
Sallayana Sallaya (2016) (Single)
Tak Tak (2018) (Single)
Havam Yerinde (2019) (Aşk'ın Şarkıları)
Penaltı ve Gol (2019) (Single)

Filmografi

Reyting Hamdi - (1995-2003)
Beyaz Show - (1996) (Konuk)
Şeytanın Pabucu - (2008)
Genco - (2008) - Ses Sanatçısı (42. bölüm)
Neredesin Firuze - (2004)
Güldür Güldür Show - (2014) (Konuk)
Arkadaşım Hoşgeldin - (2014) (Konuk)
Bu Tarz Benim - (2014)
Gelinim Mutfakta (2018-2020) - Sunucu
Jet Sosyete - (2019) - Kendisi (44. bölüm, konuk)
Kuaförüm Sensin - (2020) - Jüri
Menajerimi Ara - (2021) - Kendisi (41. bölüm, konuk)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber