"Hakkımızda hayırlısı neyse o olacak. Biz gerçekten dirayetli bir milletiz, güçlü bir devletiz. Birlikte nelerin üstesinden geldik. Allah'ın izniyle bu günlerin de üstesinden geleceğiz."
Hayranlarından gelen bir soru üzerine kendini çok yakışıklı bulmadığını dile getiren Alkan, "Kendimi çok yakışıklı bulmuyorum. Romantiğim ama dozunda. Hayatta her şey bir denge üzerine kuruludur" dedi.
Oyuncu, "Evlenmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Aklımın ve gönlümün uyuştuğu bir eşim ve çocuklarımın olmasını tabii ki isterim" diyerek yanıtladı.
"Müzikle ilgili projeler var mı?" sorusu üzerine Alkan, "Müzik dinlemek, şarkı söylemek benim için en büyük terapilerden biridir. Belki bir gün toplu terapi yaparız" diyerek esprili bir dille sahnelere yeşil ışık yaktı.