28.07.2008 - 18:18 | Son Güncellenme:
Çok kazanıp az harcamak isteyenler, radikal bir değişiklik yapıp yeni bir hayata yeni bir ülkede başlamak isteyenler için en ideal 10 ülke.
Göçmen olmak isteyenler için yaşanacak 10 ülke. Ülkeler kendi içlerinde özelliklerine göre sıralandırılmış. Sizin için hangisi daha önemli; uzun ömür, kazanç, lüks, yaşayacağınız ev?
Hayatınızı tamamen değiştirmek istiyorsunuz. Her şeye yeniden başlamak, yepyeni bir sayfa açmak. Verilebilecek en radikal kararı verdiniz ve yaşadığınız ülkeyi değiştirerek yeni bir hayata, yeni bir işe başlamak istiyorsunuz. Ama bazı çekinceleriniz var.
Hiç bilmediğiniz bir ülkede sıfırdan başlamak için fikre ihtiyacınız var. Çok büyük paralar harcamadan hayata yeniden sarılmak için dünyaca ünlü Forbes dergisi yaşamak isteyebileceğiz en iyi 10 yeri şöyle sıralamış.
Gazeteport'un haberine göre, on numarada Çin yer alıyor. Çin’i bir göçmen için cazip kılacak en önemli özeliği maliyetlerin düşük olması. Yemek ve barınma amaçlı ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabileceği dünyanın en kalabalık ülkesi para biriktirmek için de ideal.
Listenin dokuzuncu sırasında Hindistan var. Ülkeye göçmen olarak gelenlerin yüksek maaşlar karşılığı iş bulabileceği öngörülüyor. Ülkede mutlu yaşamak için kalacak yer konusunda ise çok seçici olamamak gerekli.
Dünyada refah seviyesi konusunda tartışmasız birinci ülkesi Forbes’in sıralamasında sekizinci sırda görünüyor. Yaşamak için çok cazip görünen Kanada’da konaklama imkânları da cazip lükse kaçmak isteyenler için Vancouver merkezde bir apartman dairesi 1000-1700 dolar arasında değişiyor.
Forbes kent değiştirmek için en iyi on ülke sıralamasında yedinci sırayı Hollanda alıyor. Dergiye göre; Hollanda Avrupa’nın geri kalanı gibi uzun yıllar yaşamak için ideal bir ülke. Büyük şirketlerin gelen merkezlerine yakınlığı göz önüne alınırsa kariyer yapmak içinde fırsatlar sunuyor.
Avrupa’nın ekonomik anlamda lokomotifi olan Almanya yaşamak için tercih edilecek yerler arasında altıncı. İş imkânları açısından cazip görünen Almanya euro bölgesinde yüksek maliyetler nedeniyle para biriktirmenin en zor olduğu ülkelerden.
Listenin beşinci sırasında Hong Kong var. Göçmen olarak yerleşilen ülkeler arasında en yüksek maaşları veren Hong Kong yıllık 200 bin dolarlık gelir vaat ediyor. Tek sorun konaklama için maliyetlerin İngiltere’de olduğu gibi yüksek olması.
Avrupa Birliği’ni merkezine ev sahipliği yapan Belçika göçmen olarak yaşamak için en uygun ülkeler arasında dördüncü sırada. Kısa metro yolculukları ile baştan başa gezebileceğiniz Brüksel’de rahat yaşamak ve birikim yapmak mümkün.
Birçok kişinin rüyalarını süsleyen ve göçmenlerin ilk tercihleri arsanda yer alan ABD ise listede üçüncü sırada. Büyük köklü şirketlerin beşiği olan ABD iş olanakları açısından zengin görünse de göçmenler için durum biraz daha zor. Bu zorlukları aşanlar için özelliklede Avrupa yüksek maliyetli hayatlara alışmış göçmenleri için ABD büyük kapıların açmış bekliyor.
Dergide ikinci sıra ise petrol zengini Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. Verginin olmadığı bu bolluk ülkesinde genç nüfus lüks içinde yaşamaya alışmış durumda.
Listede bir numarayı Singapur alıyor. Sosyal imkanlar açısından zengin olan ülkede, yaşayacak yer, iyi eğitim alma imkanları, sağlık hizmetleri ve ev yardımları göçmeler için hayatı kolaylaştırıyor.