Cadde Gaziantepli genç, Howe Academy’de

Gaziantepli genç, Howe Academy’de

04.12.2008 - 11:38 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepli genç, Howe Academy’de

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bursu kazanarak dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başaran, çeşitli ülkelerden burs teklifleri alan 18 yaşındaki Gaziantepli Barış Ersoy, ABD’nin Indiana Eyaleti’nde bulunan Howe Academy’i seçti.
Geçen yıl, 35 Avrupa ve Asya ülkesinden yüz binlerce öğrenci arasından seçilen 45 öğrenciye verilen Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı’nı kazanarak ABD’ye giden Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencisi Barış Ersoy, katıldığı programı başarıyla tamamladı. Dünyanın bir çok ülkesinden burs teklifi alan Barış Ersoy, ABD’nin Indiana Eyaleti’nde bulunan Howe Academy’nin verdiği bursu kabul ederek, lise eğitimini bu okulda tamamlamaya karar verdi. Ersoy, “Başarımı ilköğretim yıllarında aldığım ciddi, disiplinli ve çağdaş eğitime borçluyum. Benjamin Franklin programında North Carolina eyaleti Winston-Salem şehrinde bulunan Wake Forest Üniversitesi (WFU)’nin akademisyenleri denetiminde ortak bir proje geliştirdik. Buradaki eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra bir çok okuldan lise eğitimim için burs teklifi aldım ve Indiana Eyaletinde bulunan Howe Academy’e kaydımı yaptırdım. Ben GKV Özel Okulları’nda lise 2’nci sınıfı bitirmiş ve 3’üncü sınıfa başlamıştım. ABD’de lise eğitimi dört yıl olduğundan yapılan testlerden sonra benim tıpkı Türkiye’de olduğu gibi burada da 3’üncü sınıftan başlayabileceğime karar verildi. Kısa bir süre içerisinde başarılı oldum ve üstün şeref madalyası almaya hak kazandım” dedi.
ABD’nin önde gelen okullarından Howe Academy’de askeri bir disiplin anlayışıyla eğitim verildiğini belirten Ersoy, “ABD parlamentosunda bulunan bir çok senatörün mezun olduğu okul olma özelliğini de taşıyan bu okul eğitim hayatımda önemli bir dönüm noktası olacak. Burada iki yıl öğrenim gördükten sonra Türkiye’deki liselere denk lise mezunu olacağım. Üniversite eğitimimi de yine ABD’nin uluslararası üne sahip köklü üniversitelerinden birisinde yapmayı düşünüyorum. Üniversiteyle ilgili daha şimdiden bir çok teklif aldım. Ancak önümde iki yıl gibi bir süre var. Bu süreyi iyi değerlendirip kendimi geliştireceğim. Amacım siyasal bilimler ve buna paralel olarak psikoloji okumak ve ülkeme dönerek ulusuma hizmet etmektir” diye konuştu.
Başta Japonya ve Rusya olmak üzere bir çok ülkeden eğitim bursları teklifi alan Ersoy, Rusça öğrenerek yeteneklerini geliştirdi. GKV Özel Okulları’nı ziyaret eden Ersoy, okul yönetimi ve arkadaşlarıyla hasret giderdi. Okul öğrencileriyle düzenlenen söyleşiye de katılan Ersoy, başarı hikayesini anlatarak, üniversite eğitiminden sonra Türkiye’de politikacı olmak istediğini söyledi.