Cadde GÜNEŞLENME REÇETESi

GÜNEŞLENME REÇETESi

29.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tatil sezonunun başladığı şu günlerde güneşe çıkmadan önce, güneşlenirken ve sonrasında yapmanız gereken önerilerle sağlıklı bronzlaşmak mümkün!

GÜNEŞLENME REÇETESi

Lale Danışman - Deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkaracağınız yaz mevsiminde önemli püf noktalarına dikkat ederek, cildinizi güneşin ve denizin zararlı etkilerinden korumak mümkün. İşte size, basit ama etkili ipuçları…

Haberin Devamı

Yüksek korumalı krem

Güneşin dik açısıyla uzun süre boyunca güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan ciltte hasarlar meydana gelebilir. Uzmanlar bu konuda yaz kış fark etmeksizin en az 30 SPF faktörlü güneş koruyucu kullanılmasını öneriyor.

Nemlendirme etkisi

Deniz tuzu ve güneş cildin var olan nem dengesinin bozulmasına yol açıyor. Cildin kaybettiği nemi geri kazanmasında, güneş koruyucu krem kullanmak tek başına çözüm değil. Bu nedenle koruyucularla birlikte mutlaka nemlendirici cilt bakım ürünleri kullanırken bol su tüketimini de ihmal etmeyin.

Şapkasız çıkmam!

Özellikle yüzünüzü ve boyun bölgenizi, güneşin zararlı etkilerinden korumak için şapka kullanımı büyük önem taşıyor. Bu sayede zararlı ışınlarından korunabilir hem de kıyafet kombininizle şıklığınızı katmerleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cilt temizliğine dikkat!

Mevsimin korkulu rüyalarından biri de cilt lekeleri. Bunun en önemli faktörlerinden biri cildin doğru biçimde temizlenmemesi. Gün boyu cildinizde kalan kalıntıları, cilt temizleme aparatlarıyla derinlemesine temizleyerek ışıldayan bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Göz çevresi hassasiyeti

Yüzümüzün en hassas ve duyarlı bölgesi kuşkusuz göz çevresi. Göz çevresindeki hasarlar, zamanla kırışıklıklara ve renk değişimlerine neden olabilir. Bunun önüne geçmek için tatil boyunca güneş gözlüğünüzü yanınızdan ayırmayın.