Cadde GÜNÜN KİTABI

GÜNÜN KİTABI

18.02.2013 - 19:54 | Son Güncellenme:

Türkçe’de roman türünün ilk örneklerini kaleme alan Ahmet Mithat Efendi’nin hayatını romanlaştırdığı kitabı ‘Menfa’, Kapı Yayınları’ndan çıktı.

GÜNÜN KİTABI

MENFA-SÜRGÜN HATIRALARI

Haberin Devamı

‘Sürgün Hatıraları’ alt başlığıyla Handan İnci tarafından yayıma hazırlanan kitapta, Ahmet Mithat’ın çocukluğundan başlayarak sürgünde geçirdiği 1873-1876 yılları arasında başından geçenler anlatılıyor. Ahmet Mithat’ı sadece bir romancı ve gazeteci olarak değil, düşünceleri, çalışma ve yaşama biçimiyle Osmanlı modernleşme döneminin önemli bir figürü olarak tanımak isteyenler için...
Kapı Yayınları, 18 TL.

GÜNÜN ALBÜMÜ

KADEHTE ZULA / Bülent Cenkci


Kadın tonlarında okuyan erkek sesinin nadir örneklerinden Bülent Cenkci, alaturka-pop ve alaturka-rock şarkılarla dolu ilk albümünde, bir de Ankara türküsünü yorumluyor. Kadınlara dair melankolik öykülerinin işlendiği şarkılar, hislere tercüman olma iddiasında.
Bordo Müzik, 15.90 TL.

Haberin Devamı

GÜNÜN ETKiNLiĞi

ZEKİ ALASYA’YA SAYGI GECESİ

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ toplantılarının bu haftaki konuğu, Zeki Alasya. Gece, Nilgün Belgün’ün esprili sunumuyla renklenecek, Zeki Alasya’yı sanat yaşamının farklı dönemlerinde beraber çalıştığı arkadaşları da yalnız bırakmayacak. ‘Ustalara Saygı’ toplantısına Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Halit Kıvanç, Hülya Koçyiğit, Melek Baykal, Müjdat Gezen, Tarık Pabuççuoğlu, Zihni Göktay, Cem Özer gibi isimler konuşmacı olarak katılacak. Sanatçının müzisyen kızı Zeynep Alasya da sahneye gelerek, babasının sevdiği şarkıları yorumlayacak.
Etkinlik, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilir. Katılım ücretsiz.