Cadde Habercilik iştahı bitmez

Habercilik iştahı bitmez

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meslek hayatında 24 yılı geride bırakan Tuba Atav, sabah haberleri sunmanın zorluğuna alıştığını söyledi. Atav’la ‘Gün Başlıyor’u ve işine olan tutkusunu konuştuk

Habercilik iştahı bitmez

Habertürk’e geçişinizle başlayalım...

‘Gün Başlıyor’u sunalı altı ay oldu. Yapmadığım bir sabah haberciliği vardı, şimdi onu deniyorum. Memnunum, mutluyum. Sabah yayınını ilk duyduğumda endişe etmedim diyemem. İlk bir ay zorlandım ama sonra sistemimi oluşturdum. Akşamın telaşındansa sabahın dinginliği daha keyifli.

Haberin Devamı

Sabah haberleri sunucuları arasındaki rekabet hızlandı. Siz bu yarışta kendinizi nerede görüyorsunuz?

Haber kanallarında biraz daha reyting yarışından arınmış bir durum var. Kişiler değil de, haberin içeriği ön planda.

Meslek hayatınızda 24 yılı geride bıraktınız. Geriye dönüp baktığınızda neler düşünüyorsunuz?

Bu meslekte bir hayli ter döktüm. 1991’de Anadolu Ajansı’nda başladım. 1996 yılında Star TV’ye geçtim. Altı yıl çalıştıktan sonra Kanal 6’ya transfer oldum. Sonra atv’de savunma ve başbakanlık muhabirliği yaptım. Bebeğim doğduktan sonra bir süre ara vermeyi planlamıştım ama sektör hiç bırakmadı. atv Ankara Temsilciliği teklif ettiler, büyük bir onurla kabul ettim. O süreçten sonra Ali Kırca’yla Show TV’ye geçtik. 2010 yılında genel yayın yönetmenliği teklif edildi. Genel yayın yönetmenlik sürecinde hakikaten güzel deneyimler biriktirdim. Ankara’nın dışında İstanbul gazeteciliğini daha yakından tanıma fırsatı buldum.

Haberin Devamı

Haberciliğin hangi aşaması sizi en çok mutlu ediyor?

Bu mesleğin özü muhabirliktir. Televizyonda da, gazetede de haber üretmek mutlu eder insanı. Elbette sunuş da keyifli ama bu işin temeli muhabirliktir. O yüzden de en çok muhabirlik yıllarımı özlüyorum. Ama habercilik iştahı bitmiyor. 19 ay evde dinlenme sürecim oldu. Evdekiler “Ne olur git çalış” dediler. Bezdiler benden. Bu iş değil çünkü, yaşam biçimi.

Kadın olarak medyanın içinde var olmak zorladı mı?

Medya erkek egemen ama ben bugüne kadar kadın kimliğimle çalışmadım, gazeteci kimliğimle çalıştım. Cinsiyetçi bir ayrım yok mu, elbette var ama ben denk gelmedim.

‘Oğlumu hep özleyerek büyüttüm’

Aileniz Ankara’da, siz buradasınız... Zor olmuyor mu?

Eşimin işi Ankara’da, ben gidip geliyorum. Gidemediğimde de onlar geliyor. 2010 yılından bu yana böyle devam ediyor. Şimdilik idare ediyoruz.

İyi bir anne olduğunuzu düşünüyor musunuz? Oğlunuzla ilişkiniz nasıl?

Oğlumla birbirimize çok yakınız, sağlam bağlarımız var. Ama onu hep özleyerek büyüttüm.