Cadde Hastaneye kaldırıldı

Hastaneye kaldırıldı

25.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beyninde pıhtı atan Kadir İnanır, dün sabah 09.30 sıralarında bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastaneye kaldırıldı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, “İlk değerlendirmede geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı. Şuuru kapalıydı. Beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi. İlk iki saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. Ancak yoğun bakıma alındı doğal olarak. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24-48 saat içerisinde bir uyandırılma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar, yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak. İşlem çok başarılı çünkü” dedi. İnanır’ın hem girişimsel işlemleri yapabilmek hem de önlem amaçla entübe edildiğini söyleyen Sağlam, “Bu şekilde entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor. Gayet stabil durumu” şeklinde konuştu. Sağlam, “İnanır’ın sağlığına kalıcı bir hasar bırakabilir mi?” sorusuna, “Onu süreç gösterecek. Şu an bir şey söyleyemeyiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Hastaneye kaldırıldı

Sağlam, “Acil Tıp Nöroloji Beyin Cerrahisi Girişimsel Radyoloji ve Anestezi ekiplerinden oluşan İnme Merkezi’ndeki hekimlerimiz 7/24 nöbette oluyor” dedi.

‘Kadir İnanır güçlüdür’

Hastanenin İnme Merkezi’nde tedavi altına alınan İnanır’ın 23 yıldır birlikte yaşadığı Julide Kural, Instagram’dan açıklama yaptı. Kural, “Tüm halkımızdan ricam Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili; yalnızca doktorlarının ve benim yapacağım açıklamaların dikkate alınmasıdır. Benim ve sizlerin de bildiği gibi Kadir İnanır güçlüdür ve bu süreci de hepimizin desteğiyle atlatacaktır. Sağlık durumu hakkında düzenli bilgilendirme yapacağım” dedi.