Cadde iYi iNSAN ZEKi ALASYA

iYi iNSAN ZEKi ALASYA

20.02.2013 - 19:24 | Son Güncellenme:

Önceki akşam Zeki Alasya için düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ gecesinde, dostluk başroldeydi. Dostları, “İyi insan olmayı başarabildim” diyen sanatçıya, en güzel gecelerinden birini yaşattı

iYi iNSAN ZEKi ALASYA

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ustalara Saygı’ toplantılarının son konuğu Zeki Alasya’ydı.
Halit Kıvanç’tan Hülya Koçyiğit’e, Cezmi Baskın’dan Zihni Göktay’a, Halit Akçatepe’den Metin Akpınar’a dostları, ‘usta’yı yalnız bırakmadı.
Sanatçının müzisyen kızı Zeynep Alasya’nın babasının sevdiği şarkıları seslendirdiği gecede, dostlarının anlattıkları, salondakileri hem güldürdü hem de duygulandırdı.
55 yıllık dostluktan bahseden Metin Akpınar, söze “Ben kaderci değilim ama yazgı diye bir şeyin var olduğuna inanıyorum. Bu Zeki’yle benim için söylenebilir” diye girdi. Ardından da ekledi: “Nâzım’ın da dediği gibi ‘yârin yanağından gayrı her şeyde ve her yerde’ ortak olduğumuz Zeki Alasya, büyük bir ustadır. Her zaman Zeki’yle beraberiz ve beraber olacağız.”
Bir hayli duygulanan Zeki Alasya da, dostlarına teşekkür etti öncelikle. Alasya, “Bu serüvene çıkmadan önce oturup karar verdim. Dedim ki ‘Hırslarımı kaldırıp, kıskançlıkları yok edip, iyi bir insan olmaya çalışacağım. İyi bir insan değilseniz iyi bir oyuncu olmanız benim için çok önemli değil” dedi.
Alasya’nın “Şu an eşim Jülide, gözlerimin içine bakıyor. ‘İyi insan olmak önemli’ dedim ya, bunu iyi yaptığımı düşünüyorum ki eski eşim de burada benimle” sözleriyse büyük alkış aldı.