Cadde Kadir İnanır'ın sağlık durumu! Başhekimden yeni açıklama

Kadir İnanır'ın sağlık durumu! Başhekimden yeni açıklama

01.04.2024 - 13:46 | Son Güncellenme:

24 Mart sabahı beyninde pıhtı atması sonucu bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırılan Kadir İnanır, her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Beykoz'da yaşadığı evde 24 Mart Pazar sabahı rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kadir İnanır, beyne pıhtı atması sonucu inme geçirdiği için operasyona alınmış ve tedbir amaçlı entübe edilmişti.

Haberin Devamı

"BENİ TANIDI, ELİMİ TUTTU"

74 yaşındaki oyuncu, 27 Mart Çarşamba günü doktorlar tarafından uyandırılmıştı. İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural, “Entübe durumundan çıkarılıp, vücudunun doğal çalışma sürecini gerçekleştirmeye başladı. Beni tanıması, elimi tutması umut verd. Emek ve sabırla bu zor süreci de aşacağından eminim” demişti.

Kadir İnanırın sağlık durumu Başhekimden yeni açıklama

"KENDİSİNE ULAŞTIRILAN SELAMLARA GÜLÜMSEDİ"

Kalıcı hasar oluşmadığını gözlemlediklerini söyleyen Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, “Kadir Bey yaşam destek ünitesinden ayrıldı. Bilinci açık, iletişim kurabiliyor ancak konuşması için erken. Kendisine ulaştırılan selamlara karşı gülümsedi” ifadelerini kullanmıştı.

Kadir İnanırın sağlık durumu Başhekimden yeni açıklama

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Son durumu merak konusu olan Kadir İnanır'ın sağlığına ilişkin gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yeni bir açıklama geldi. Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, sanatçının yoğun bakımdan çıktığını ve tedavinin nöroloji servisinde süreceğini söyledi.

Kadir İnanırın sağlık durumu Başhekimden yeni açıklama

Haberin Devamı

"REHABİLİTASYON SÜRECİ BAZEN AYLAR SÜRÜYOR"

Kadir İnanır'ın yoğun bakım tedavi süreci tamamlandı. Bundan sonra nöroloji servisinde tedavisi sürecek. Rehabilitasyon süreci devam ediyor. Daha rahat bir ortamda, birinci derece yakınlarıyla gürüşebilecek ama ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Rehabilitasyon süreci bazen aylar sürebiliyor. Daha önce geçirmiş olduğu ek hastalıkların da etkisi var. Şu ana kadar tedavisi olumlu ilerledi ve bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkarmış olduk. Olumsuz bir durumn yok, her gün daha iyiye gidiyor. Kas gücünü toparlıyor. Genel durumu daha iyi, ek hastalıklarının tedavisi de bitmek üzere.

ÜÇ YIL ÖNCE AMELİYAT OLMUŞTU

2021 yılında Muğla'da aniden rahatsızlanan Kadir İnanır, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmişti. Beyin damarına pıhtı attığı teşhisi konulan ünlü oyuncu, başarılı geçen ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştı. İnanır, bir süre yoğun bakımda tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşmuştu.

Kadir İnanırın sağlık durumu Başhekimden yeni açıklama