Cadde KORKUSUZ VE GÜÇLÜ

KORKUSUZ VE GÜÇLÜ

09.12.2012 - 19:06 | Son Güncellenme:

Kuşağının en iyi oyuncularından Julianne Moore, Amerikalı siyasetçi Sarah Palin’i canlandırdığı ‘Politik Oyunlar’ adlı yapımla, hayatının en büyük oyunculuk sınavlarından birini veriyor.

KORKUSUZ VE GÜÇLÜ

Bugüne kadar pek çok önemli filmde önemli roller üstlenen aktris, bakın nasıl hazırlanmış?

Haberin Devamı

Yıl 1995. ‘Terminatör’ ve ‘Robocop’ serisi ile ‘Aslan Kral’, ‘Pocahontas’ gibi romantizm olgusunu ilk keşfettiğim animasyon filmlerinden sıyrılıp, Martin Scorsese’nin ‘Hugo’sunda yeniden tanıştığım, büyülü dünya sinemanın kapılarından içeri adımımı attım. Bu sırada turuncu saçlı ve soluk benizli bir kadın, uzun süredir birlikte olduğu adama, hastane koridorunda bağırıyordu. O yıllarda henüz adı, benim için bir önem taşımıyordu. Paul Thomas Anderson imzalı ‘Ateşli Geceler’, Julianne Moore adını öğrenmemi ve bir daha da unutmamamı sağladı. Kuşağının en iyi oyuncularından biri olan bu etkileyici kadın, TV’de ilk kez Smart SineGold HD ekranlarına gelen ‘Politik Oyunlar’da, ABD’nin en korkusuz siyasetçilerinden birini; Sarah Palin’i canlandırıyor.

Haberin Devamı

Her senaryoyu okuyor, dersine iyi çalışıyor
Konusunu beğenmese bile, kendisine gelen her senaryoyu okuyan Moore, bu rol için de sıkı bir araştırma yapmış. Sarah Palin’in yazdığı kitabı ve ‘Politik Oyunları’ okuduğunu belirten ünlü oyuncu, Palin’in asistanının yazdığı kitabı da okumuş. Yaşayan, özellikle de çok iyi tanınan birini canlandırmanın, göz korkutucu bir şey olduğunu söyleyen Moore, bu tip filmlerde, her şeyi çok iyi bilmenin ve hataya yer bırakmamanın önemini vurguluyor. Palin rolü için öncelikle kendine bir ses koçu tutup onunla çalışan Moore, makyöz Elaine L. Offers’ın marifetli elleri sayesinde ona fiziksel olarak da bürünmüş. Yönetmen Jay Roach’un kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen oyuncu, tek bir bölgenin sözcüsünden, ulusal bir figüre dönüşen Sarah Palin’e saygı duyduğunu ve onu takdir ettiğini belirtmeden de geçmiyor: “Prestijli bir okulda okuyan, beyaz erkeklerden oluşan siyasi bir dünya içinde çalışan bir anne, bir anda ortaya çıktı ve dünyayı yönetebilecek yeteneğe sahip olduğunu gösterdi. Deneyimsiz olmasına rağmen, karizması ve popülerliğiyle gücünü kanıtladı.” Karşımızda, biri 19 yaşında, diğeri ise dört aylık olan iki erkek çocuğa sahip bir annenin durduğunu hatırlatan Moore, Sarah Palin’i canlandırmanın en ilginç yanının bu özelliği olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

2013’e hızlı giriyor
Dört kez Oscar’a aday olan; fakat henüz altın heykelciği kucaklayamayan Julianne Moore’un, Sarah Palin’le bazı ortak özellikleri de var. Boston’da part-time garsonluk yaparken, kendini bir anda Broadway sahnesinde bulan Moore, aynı zamanda Palin gibi ilgili ve şefkatli bir anne. ‘Sarah Palin’in Alaska’sı’ adlı reality şovu izlediğinde, Palin’in en çok bu özelliğinden etkilenen oyuncu, onun gibi önce ABD’de, ardından uluslararası arenada kendini kanıtladı. Moore, ‘Büyük Lebowski’, ‘Zor Tercih’, ‘Magnolia’, ‘Hannibal’, ‘Körlük’ ve ‘İki Kadın, Bir Erkek’ gibi unutulmaz filmlerdeki etkileyici karakterlerine ‘Politik Oyunlar’la bir yenisini ekledi. Brian De Palma’nın 1976 yapımı klasiği ‘Carrie’nin günümüz uyarlamasında rol alan Julianne Moore, bu filmi ve Joseph Gordon-Levitt’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Don Jon’s Addiction’la, 2013’te, beyazperdede de çok konuşulacak.