Cadde MasterChef Hamza kimdir? Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli, geri mi döndü?

MasterChef Hamza kimdir? Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli, geri mi döndü?

15.11.2021 - 23:47 | Son Güncellenme:

MasterChef 2021'de yarışan isimler arasında yer alan Hamza Mercimek öne çıkıyor. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Hamza Mercimek aslen Bolu Mengenli olduğunu ifade etti. İlk yarışmada şeflerin karşısına Damla Sakızlı Levrek Buğulama ile çıkan Hamza Mercimek, aşçılık eğitimi almıştır. Peki MasterChef Hamza kimdir?

MasterChef Hamza kimdir Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli, geri mi döndü

MasterChef Hamza kimdir sorusu sıklıkla yönlendiriliyor. Yarışmada şeflerin karşısına ilk olarak Damla Sakızlı Levrek Buğulama ile çıktı. Şeflerden tam not alan Hamza Mercimek, bir süre sonra yarışmaya veda etmişti. İşte, Hamza Mercimek hayatı...

Haberin Devamı

MASTERCHEF HAMZA KİMDİR?

MasterChef Hamza, 1996 tarihinde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Bolu Mengenlidir ve yarışmaya İstanbul’dan katılmaktadır.

Şu anda 25 yaşında olan Hamza, iki kardeştir. Ve kardeşi de aşçıdır. Liseyi Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okudu. Yaşantısını İstanbul Ümraniye’de sürdürmektedir.

Ailesinin de yemekle uğraştığını ifade eden Hamza Mercimek, Karaköy’de Berlin Line Karaköy isimli bir mekanda şef olarak çalışıyor.

Dedelerinden aldığı aşçılık mesleğini ileri noktalara taşımak ve Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya duyurmak için her daim çalışmalar yapmaktadır.

2020’de World Food İstanbul’un düzenlediği yarışmada asma yaprağında barbun yemeği ile ‘En Yaratıcı Tabak’ ödülünü aldı. Yarışmacı 26 Eylül 2021 tarihindeki elemede yarışmaya veda etti.