Cadde MICK JAGGER

MICK JAGGER

21.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Keith Richards anılarında, “Çocukluk arkadaşı Mick Jagger’ın artık dayanılmaz bir hale geldiğini” yazıyor

MICK JAGGER

Rolling Stones’un gitaristi Keith Richards yakında çıkacak otobiyografisinde grubun karizmatik sesi Mick Jagger’ın yıllar geçtikçe çekilmez biri olduğunu ve ona “Majesteleri” diye hitap ettiğini de yazdı. Jagger ile dört yaşındayken tanışan Richards, 20 yıldır onun soyunma odasına adımını bile atmamış. Richards kitabında şu ifadeleri kullanıyor: “Eskiden onu severdim... Mick’in dayanılmaz hale gelmeye başlaması 80’lerin başındaydı... Bazen arkadaşımı özlediğimi düşünüyorum... Nereye gittiğini merak ediyorum.”
Richards kitabıyla ilgili The Times gazetesine yaptığı açıklamada da “Jagger’ın otobiyografisini okuduğunu ve yalnızca tek bir şeyin, ‘Jagger’ın ses koçu tuttuğunu’ yazan bölümün çıkarılmasını istediğini” söyledi. Ancak Richards bu talebi, “Burada gerçeği anlatmaya çalışıyorum” diyerek reddetmiş.

Haberin Devamı

Gündeminde ölüm yok
Keith Richards, yıllarını bir uyuşturucu bağımlısı olarak geçirmiş olsa da daha yaşayacak çok zamanı olduğunu düşünüyor; “Gündemimde ölüm yok. Eski dostum Lusifer’i henüz görmek istemiyorum. Göreceğim herif oydu, değil mi? Öbür tarafa gitmiyorum, bununla yüzleşelim.”
Keith Richards eroin alışkanlığını 1978’de bıraktı. Kokainiyse 2006’da bir ağaçtan düşerek hastanelik olmasının ardından... Bir beyin ameliyatı geçiren Richards’ın kafatasında şimdi metal bir plaka var. Richards, “Şimdi her şeyi bıraktım ki bu da bir trip” diyor.


Johnny Depp’i torbacı sanmış
Richards, The Times’a otobiyografisinden ilginç bilgiler verdi. Mesela evine sık sık gelen Johnny Depp’i iki yıl boyunca oğlunun uyuşturucu satıcısı zannetmiş. Richards, “Onun kim olduğunu anlamam iki yılımı aldı. Marlon’un arkadaşlarından biriydi, evde takılıyor, gitar çalıyordu. Marlon’a asla arkadaşlarının kim olduğunu sormam. Biliyorsunuz, ben bir budalayım. Sonra bir gün evde bizimle yemekteyken onun ‘Makas eller’ (Johnny Depp’i üne kavuşturan Tim Burton filmi) olduğunu anladım” diyor.
Johnny Depp, ‘Karayip Korsanları’nda canlandırdığı karakter Jack Sparrow’da Keith Richards’dan ilham aldığını söylemişti. Richards serinin üçüncü bölümünde ve şu anda çekilen dördüncü filmde Jack Sparrow’un babasını oynuyor.