Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Ülke genelinde birçok belediyeyi kazanan CHP’nin yeni başkanları, icraatlarıyla gündemden düşmüyor. Kimi yine eski tas eski hamam bildiğini okuyor, yaptıkları festivallere milyonlar akıtıyor. Bazıları eş, dost ve akrabalarını iş sahibi yapıyor, kadro şişkinliklerine dikkat çekerek eleman çıkarıyor, bazıları da halkın çıkarları doğrultusunda olumlu adım atıyor. 

***

CHP Genel Başkan Özgür Özel, yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından hemen devreye girdi, kendisine ulaştırılan bilgiler üzerine tüm belediye başkanlarını uyardı, “Bütün gözler üzerimizde, bizi yakından izliyorlar. Belediye başkanlarımızın yaptıkları yeni atamaları geri aldırdım. Hata lüksümüz kesinlikle yok. Hepimiz dikkat edeceğiz, doğru davranacağız, örnek olacağız” dedi. 

Haberin Devamı

***

Şimdi de yeni başkanların güzel çalışmalarından örnekler vermek istiyorum.  Mesela, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir. Öğrencilerin, emeklilerin ve vatandaşın hem lezzetli hem de hijyenik yemek ihtiyacını karşılamak için İstanbul benzeri iki ‘Kent Lokantası’ projesini hayata geçireceğini açıkladı. Belediye tesislerinde de su ve çayı 5 liraya satma kararı alan Övünç, dört çeşit yemeğin bir çorba parasına satılacağını kaydetti, “Halkımı ezdirmeyeceğim” dedi. 

***

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da, 14 yıldır BELTAŞ tarafından işletilen otoparkta ücret uygulamasına son verdi, “Artık vatandaşımız aracını beş para ödemeden park edebilecek” diye konuştu. 

***

Muğla Büyükşehir Başkanı Ahmet Aras ise, ulaşımda öğrenciler için 1 lira uygulamasını genişleteceğini, Kötekli hattının da kapsama dahil edileceğinin müjdesini verdi. 

***

Manisa Büyükşehir Başkanı Ferdi Zeyrek ise, Halk Ekmek için harekete geçti. 15 farklı noktada tasarımları belediyeye ait büfelerde vatandaşı ucuz ekmekle buluşturduklarını söyledi, “İhtiyaç halinde günde 50 bin üretim yapabilecek gücümüz var” diye konuştu. 

***

Bu örnekler ne güzel değil mi? Halkı için çalışan onların her zaman maddi ve manevi yanında bulunan belediye başkanları, bu tür icraatlarını artırdıkları sürece hem kendileri kazanır hem de yöre halkı. Bu başarılı uygulamaların ileriki süreçte daha da artmasını temenni ediyorum.  

Haberin Devamı

***

Tüm CHP’li belediye başkanları bundan sonra Genel Başkanları Özgür Özel’in açıklamalarını dikkate alır, ona göre çalışır, vatandaşın çıkarları doğrultusunda hareket eder umarım...