Cadde Muhteşem Yüzyıl‘da Hürrem Sultan böyle öldü

Muhteşem Yüzyıl‘da Hürrem Sultan böyle öldü

01.05.2014 - 07:42 | Son Güncellenme:

4 yıldır ekranlarda olan ve sezon sonunda final yapmaya hazırlanan Muhteşem Yüzyıl'da bir devir kapandı

Muhteşem Yüzyıl‘da Hürrem Sultan böyle öldü

Dizinin başkarakterlerinden ‘Hürrem Sultan’ hayata gözlerini yumdu. Çocuklarını korumak ve onlardan birini tahta geçirmek için hayatını ortaya koyan Hürrem Sultan, vücudunda çıkan çıbana benzer yaralar yüzünden hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

HÜRREM SULTAN'IN ÖLÜM SAHNESİ

Hürrem Sultan, Süleymaniye Külliye'sinin açılışında 'Burası artık benim kalbim' diyen Sultan Süleyman'a 'Son arzumu kabul et Süleyman. beni buraya senin kalbine defnetsinler' diyerek vasiyetini dile getirdi.
Hürrem 'Süleyman bugün benim son günüm güneş benim için son kez doğdu. Artık korkmuyorum; ölmekten korkmuyorum. Günahlarımla yüzleşmeye hazırım. Cezam neyse çekmeye, hakkımsa cennette sevdiklerimle bir araya gelmeye. Rabbim ile kavuşmaya hazırım. Büyük bir sofra kurulsun bütün sevdiklerim bir arada olsun istiyorum' diyerek Sultan Süleyman'ı kedere boğdu. Saray bahçesine kurulan dev sofrada Hürrem Sultan'ın bütün sevdikleri bir araya geldi.

Hürrem Sultan ölmeden önce Mihrimah'a oğlu Bayazid ve Selim'e nasihatlerde bulundu. Önce Mihrimah Sultan'a 'Bundan sonra hünkarımıza ve kardeşlerine sen sahip çıkacaksın. Güçlü olmak zorundasın. İhtiyacın olan şey sende var' diyerek ailesini emanet etti.

Haberin Devamı

Ardından Şehzade Selim'e 'Korkularından arın korku, öfke ve kötülüğü çağırır. Vakti gelince cesur ol. Hak ettiklerini ancak cesaretinle elde edebilirsin' diyerek taht yolunda bir nasihatte bulundu. Son olarak Şehzade Bayazid'e 'Merhametini kalbinden eksik etme. Lakin kararlarını bir hükümdar gibi ver. En mühimi hayatta kalman. Ne olursa olsun hayatta kal' diyerek nasihatte bulundu.

Dünyanın bütün kadınlarının ruhu Hürrem Sultan hayatının anlamı tek aşkı Kanuni Sultan Süleyman'ın kollarında 'Ben gidiyorum Süleyman. Gözlerini gözlerimden ayırma. Elimi bırakma. Hani bana bir şiir yazmıştın onu işitmek istiyorum' diyerek hayata gözlerini yumdu.

Video için tıklayın