Cadde Mustafa Kaya son yolculuğuna uğurlandı! 'Öldüğü birkaç gün sonra fark edildi'

Mustafa Kaya son yolculuğuna uğurlandı! 'Öldüğü birkaç gün sonra fark edildi'

17.02.2024 - 15:17 | Son Güncellenme:

Merhum sanatçı Ahmet Kaya’nın ağabeyi, ressam ve müzisyen Mustafa Kaya hayatını kaybetti. 70 yaşındaki Mustafa Kaya, Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa Kaya son yolculuğuna uğurlandı Öldüğü birkaç gün sonra fark edildi

Ahmet Kaya’nın ağabeyi ressam ve müzisyen Mustafa Kaya, 14 Şubat’ta evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kaya için Pendik’te bulunan Zeliha Hatun Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Ablası Songül Kaya uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenazeye ailesi, sevenleri, arkadaşlarının yanı sıra, Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ve sanatçı İsmail Hazar katıldı.

"YAŞADIĞIM DİĞER ACILARDAN BİLİYORUM"

Dua ve helallik alındı. Kaya, öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Yeni Şeyhli Mezarlığı’na defnedildi.

Cenazeye katılan Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, “Her gidenin arkasında büyük bir boşluk kalıyor. O da aile için boşluk bıraktı kuşkusuz ki. Erken, zamansız, beklenmedik... Hiç hazır değildik. Zaman da çözmüyor, onu da biliyorum. Yaşadığım diğer acılardan biliyorum. Yapacak bir şey yok, huzur içinde uyusun" diye konuştu.

"ÖLME BİÇİMİNE ÇOK ÜZÜLDÜM"

Sanatçı İsmail Hazar ise şu ifadeleri kullandı:

Mustafa ağabey çok iyi bir dosttu, sevdiğim bir insandı. Dünyalık değerlerle ilişkisini kesmiş, son derece gönül insanı, sofist yaşayan bir adamdı. Ölme biçimine çok üzüldüm. Evde yalnız yaşarken iki kedisiyle, birkaç gün sonra fark ediliyor öldüğü. Bu çok üzücü. Güzel insanlar maalesef böyle ani ve tesadüf şekilde gidiyor.