Cadde Müşteri egosu mu, yatırımcı sabırsızlığı mı?

Müşteri egosu mu, yatırımcı sabırsızlığı mı?

02.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

'Best of 50 Restaurant’ta, Mehmet Gürs’ün 44’üncülüğü kadar, Türkiye’de tutmayan Massimo Boturra’nın restoranının üst üste ikinci yıl da birinci seçilmesi konuşuldu. Evet, bizim gibi mutfak kültürü oturmuş şehirlerde dışarıdan birinin başarılı olması çok zor; Botturra olsan bile...

Müşteri egosu mu, yatırımcı sabırsızlığı mı

Zorlu Center’ın açılışındaki yıldızlar topluluğu şefler arasında, sadece Micheal White’ın Morini’si kaldı. Onda da şef başarısından çok, işletme ortağı Başak Soykan ve Yaprak Baltacı’nın harika sinerjilerine vurgu yapmak gerek.

Haberin Devamı

Restoran mezarlığı mı?

Bottura dışında kimler vardı hatırlasanıza! Yemek programlarını sevdiren Jamie Oliver’ın ‘Jamie’s Italian’ı, İngiliz Tom Aiken’ın ‘Tom’s Kitchen’ı ve çılgın Katalan Sergi Arola’nın ‘Arola’sı, bir numara Bottura’yla aynı kaderi paylaştı. Sizce başarısız olduğu için mi gittiler? Yoksa İstanbul, Michelin yıldızlı şefler için bir ‘restoran mezarlığı’ mı?

Dedikodulara kulak verince, yatırımcı-şef çekişmesinin çok yoğun yaşandığını duyuyorum. Mesela Bottura’nın gidişiyle ilgili sözleşmesindeki ‘üç gün’ maddesinin iki gününü yolda geçirerek kullandığı söyleniyor. Dünyadaki ikinci Bottura restoranının bu kadar erken tarih olmasının altında, yatırımcı-şef krizi bulunduğu, ünlü şefler arasında çok konuşuluyor.

Haberin Devamı

Tabelayla iş bitmiyor

Jamie’s Italian’ın kapanışını iki ay önce Milano’daki Euro Cuccina’da Jamie Oliver’ın kendisine sordum.
O da Kaya Demirer’i suçlayarak “Çok karizmatik biriydi, ona itibar ettim. İşin devamında hayal kırıklığı yaşadım” dedi. Aralarında ne yaşandı bilmiyorum ama şefin bir kez bile kendi restoranına gelmemesi, buradaki müşterilerinin güvenini sarsıp, yatırımcıyı yeterince zor duruma düşürmüştür.

Neticede şefler doğru kurguyu yapıp, tabelaya ismini verince, işini yapmış hissediyor. Yatırımcı da müşteri de, şefi orada görmek isteyen egoda!

SALMA HAYEK GELİYOR!

Nihayet turizmdeki olumsuz hava dağılıyor. Avrupalı turistin ilgisi artmaya, dünyaca ünlü yıldızlar Türkiye’de sahne almaya ve lüks tekneler sadece koylarımıza değil, marinalarımıza da demirlemeye tekrar başlıyor. Resmi rakamlar açıklanmasa da, İstanbul ve Bodrum’da nereye gitsem bunu hissediyorum.

Geçtiğimiz hafta açılışında bulunduğum Yalıkavak Marina’ya milyarderlerin, prenslerin ve starların olduğu birçok megayatın geleceğini duydum. Kesin geleceğini işittiğim ilk isim Salma Hayek!

Oyuncu, temmuzun ikinci haftası kiraladığı charter megayatla Yalıkavak Marina’dan 10 günlük Ege turuna çıkacak. Bir akşam yemeğini de Zuma’da yiyeceğini öğrendim. Marina kaynakları ve restoranın bu konuda ağzını bıçak açmasa da, Meksika kökenli yıldız için gizli hazırlıklar var.

Haberin Devamı

Işığı kaybolmayan Anastacia

Eski Palmarina, yeni adıyla Yalıkavak Marina, açılışını ise Anastacia konseriyle yaptı. Yağmurun altında, 2000’li yılların başında ezbere bildiğimiz her şarkısına, o kadar güzel eşlik ettirdi ki! Sahneden Bodrum’un günbatımına yaptığı övgü, müzik kariyerinin durmasına sebep olan kanserle savaştığı yılları ‘ti’ye alışı ve seyirciyi işin içerisine dahil edişi harikaydı.

Uzun zamandır ortada olmayınca, ‘O ışığı sönmüş müdür?’ diye şüphe edenleri, daha çok eğlendirdi...

Müşteri egosu mu, yatırımcı sabırsızlığı mı