Cadde NEREDESiN AŞKIM? BURADAYIM AŞKIM

NEREDESiN AŞKIM? BURADAYIM AŞKIM

21.07.2013 - 20:08 | Son Güncellenme:

Sezen Aksu’nun Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki konserinde ‘Gezi’ başroldeydi

NEREDESiN AŞKIM BURADAYIM AŞKIM

Sezen Aksu, önceki akşam Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde sevenleriyle buluştu. İzleyicilerin hep bir ağızdan LGBT Onur Yürüyüşü’nün sloganlarından “Neredesin aşkım, buradayım aşkım” diye bağırması üzerine gözleri dolan sanatçı, “Neredesin aşkım, buradayım aşkım. Vicdanınıza kurban olurum. Eve gidip ağlamak istiyorum” dedi.
Gezi olaylarına da değinen sanatçı, “Adım Sezen, kendime ayrıcalık yapmak istemem ama bütün bu çektiğimiz acılar ve üzüntülerden bir filiz yeşerdi. O filiz büyüyecek, ben öyle hissediyorum. Gençliğe güveni-yorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konsere romantik şarkılarla başlayan Aksu, ilerleyen dakikalarda ritmi artırarak dinleyenleri coşturdu. Her zaman olduğu gibi, yaptığı espriler ve anne- babasıyla ilgili anlattığı anılarla sevenlerini kahkahaya boğan sanatçı, gecede iki kostüm değiştirdi.
Sık sık Fahir Atakoğlu’na “Banderas” diye takılan Minik Serçe, Atilla Özdemiroğlu’yla ‘Firuze’ şarkısını seslendirdi. Aysel Gürel ve Onno Tunç’u da yâd eden Aksu, “Onlar içimde bir kurşun yarası gibi duruyor” dedi.

NEREDESiN AŞKIM BURADAYIM AŞKIM

Emel Müftüoğlu da konsere gelenler arasındaydı. Sahneye çıkan şarkıcı, ‘Hovarda’ şarkısında Aksu’yla düet yaptı. İkili, skeç kıvamındaki diyaloglarıyla dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

“Vahide’ye güveniyorum”
Dizi izlemeyi çok sevdiğini gülerek anlatan Aksu, “‘Kuzey Güney’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ı çok seviyorum. Meryem (Uzerli) zamanında daha iyiydi ama acele etmeyin, ben Vahide’ye (Gördüm) güveniyorum. ‘Hürrem’e alışınca, insan bir tuhaf oluyor başkasını görünce. Vahide yeteneklidir” diyerek oyuncuya övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

“Kız kaçtı”
Minik Serçe, Tükenmişlik Sendromu yaşadığı için diziden ayrılan ve Almanya’ya giden Meryem Uzerli’ye, “Biz millet olarak kendi canımızın kıymetini bilmek üzere üretilmedik. Bizler ‘Gerekirse başkası için canını vereceksin’ mantığıyla büyüdük. Tabii kız alışık değil, buradaki durumu görünce kaçtı” sözleriyle takıldı.

“En ayar bilen insan”
Müziğini yaptığı ‘Kayıp Şehir’i çok beğendiğini anlatan şarkıcı, dizide ‘travesti Duygu’ karakterini canlandıran Ayta Sözeri’yi sahneye çağırdı. Sözeri için, “Çok özel bir kadın, tiyatrocu, şarkıcı, hayatımda tanıdığım en ayar, ölçü bilen, en zarif insanlardan biri. Dünyada her şey var, kedi, köpek, kuş... İnsanın öylesi var, böylesi var. ‘Hayır o olmasın’ diyemeyiz. Var olan bir şeyi yok etmeye hiçbirimizin gücü yetmez” dedi.