Cadde OYUN SENi ÇAGIRIYOR

OYUN SENi ÇAGIRIYOR

26.11.2011 - 21:25 | Son Güncellenme:

1 Aralık’ta Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak ‘GameX 2011...

OYUN SENi ÇAGIRIYOR

1 Aralık’ta Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak ‘GameX 2011 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı’ şerefine bu fantezi dünyasını mercek altına alıyoruz

Haberin Devamı

Övünmek gibi olsun; birinci sayfası da dahil olmak üzere düzenli olarak oyun haberlerine yer veren tek gazete CADDE’dir. Peki neden, oyun olsun diye mi? Tabii ki hayır. Giderek her geçen artan sayıda insanın oyunların büyülü dünyasına girdiği bir ortamda, iyi oyunların 80-100 milyon dolarlık yapım maliyetleri büyük Hollywood prodüksiyonlarını bile gölgede bırakıyor. Oyun sektörünün ekonomik hacmi, sinema sektörünü birkaç yıl önce geçti bile... Oyunu oyun diye kestirip atmayın, çünkü oyun hayattır...
CADDE, 1 Aralık’ta Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak ‘GameX 2011 Dijital Eğlence Oyun Fuarı’ şerefine, bu büyülü dünyayı mercek altına alıyor.
Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen GameX 2011, Türkiye’nin ilk ve tek dijital eğlence ve oyun fuarı olma özelliğini taşıyor. Türk Telekom Grup şirketlerinden Sobee Studios ortaklığıyla hazırlanan fuar, pazar akşamı sona erecek.
Gamex’te, yerli ve yabancı firmalar, teknolojik yeniliklerini sergilerken, oyun tutkunları da dijital oyunların yanında ödüllü turnuvalarla keyifli saatler geçirecek.

Haberin Devamı

Prömiyerleri kaçırmayın
GameX 2011’de dünyayı peşinden sürükleyen birçok oyunun Türkiye prömiyeri de yapılacak.
‘İstanbul Kıyamet Vakti’, ‘I Can Football’ ve ‘SüperCan’ da fuarın ilgi çekmesi beklenen eğlenceleri olacak.
Fuarda aralarında, Sobee, TT Net, PlayStore, Tivibu, Avea, Teknosa, Sony, Dell, Nintendo, Joy Game ve Nfinity Games gibi dünyanın önde gelen markaları da yeni ürünleriyle teknolojik gelişmelerini sergileyecek.
Her yaştan on binlerce dijital oyun tutkununu bekleyen GameX 2011, organize edilecek ödüllü turnuvalar her yıl olduğu gibi yine nefesleri kesecek. Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nin şehrin merkezinde olması sayesinde her yıl yüz bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan GameX 2011, açık kalacağı 4 gün boyunca ödüllü turnuvaların yanında, mini konserler ve birbirinden ilginç şovlara da sahne olacak.
Güzel bir hafta sonu geçirmek ve dijital dünyanın eğlencesine katılmak isteyenler ‘GameX 2011 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı’ davetiyelerini www.compex.com.tr ve www.gamex.com.tr web adreslerinden ücretsiz olarak alabilir.
Ben orada olacağım, sizi de
beklerim. Belki bir ekran karşısında kapışırız...

Haberin Devamı

Diablo III: efsane geri dönüyor

Video oyunları tarihinde hiçbir oyun bu kadar heyecan ve merak uyandırmamıştır. Bu satırların yazarı da dahil, on milyonlarca kişi 10 yıldır Diablo serisinin üçüncü oyununu bekliyor. Artık nihayet, şubatta çıkması planlanan
Diablo III’ün karanlık ambiansının, en derin dehlizlerde cehennem zebanileriyle göğüs göğüse çarpışmanın tadına Gamescom’da bakmıştık. Oyun, PC’den sonra konsollara da uyarlanacak.

Beş farklı sınıf varDiablo III, serinin aslına uygun biçimde gerçek bir aksiyon rol-yapma oyunu olarak geliştirildi. Oyuncular her biri kendine has büyülere ve yeteneklere sahip beş farklı sınıf (barbarian, witch doctor, wizard, monk veya demon hunter) arasından erkek veya kadın kahramanlarını yaratabiliyor. Bu kahramanlar birbirinden farklı ortamlarda macera peşinde koşuyor, destansı bir hikayeyi ortaya çıkarıyor ve birbirinden zorlu yaratıklarla savaşıyor. Bu mücadele oyunculara deneyim kazandırıp inanılmaz güçteki eşyalara ve yeteneklere sahip olabilmelerini sağlıyor.
Oyun karanlık fantezi dünyası Sanctuary’de geçiyor. Burada yaşayan çoğu kişinin bile bilmediği üzere Sanctuary, 20 yıl kadar önce birkaç cesur ve güçlü kahraman tarafından şeytani güçlerin elinden kurtarılmıştır. Burning Hell ordularıyla yüzleşen ve hayatta kalabilecek kadar şanslı olan bu savaşçıların çoğu, yaşadıkları deneyim sonucunda akıllarını kaybetmiştir. Diğerleriyse bu uğursuz hatıraları derinlere gömmüş, yaşadıkları korkuları zihinlerinin gerisine itmiştir. Diablo III’te oyuncular şeytanın farklı şekilleriyle yüzleşmek için Sanctuary’e dönüyor.

Oyunun bazı özellikleri:
* Seçebileceğiniz beş farklı karakter sınıfı: barbar, şaman, büyücü, keşiş ve
iblis avcısı
* Göz alıcı görsel efektlerle zenginleştirilmiş, 3D grafikler ve fizik motoru
* Sanctuary dünyasındaki bölgelerde çok sayıda kapalı ve açık mekan
* Tuzaklar ve engeller, yok edilebilir öğelerle dolu interaktif ortamlar
* Sonu olmayan, dinamik oynanış sunan rasgele yaratılmış dünyalar
* Birbirinden farklı saldırı şekillerine sahip olan çok sayıda şeytani yaratık.

DESTAN BAŞLADI: SKYRIMThe Elder Scrolls serisinin beşinci oyunu SKYRIM, dünyayla aynı anda
11 Kasım’da (11.11.11) Türkiye’de de piyasaya çıkmıştı. Tüm oyun sitelerinden övgüleri toplayan Skyrim, daha birkaç yıl oyunculara uykusuz saatler vaat ediyor.
Konudan bahsedelim; Morrowind topraklarındaki isyanın sona ermesinden sonra, cehennemin kapıları Oblivion’la aralanmış ve ejder kanıyla bu kapıları kapatmıştık. Şimdi Skyrim topraklarında ejder doğanlarla
birlikte karanlık güçlere karşı
savaşma zamanı!
Skyrim, geliştirilmiş grafikleri, detaylı çevre dizaynı, sürükleyici hikayesi ve daha birçok özelliğiyle bu yılın en iddialı oyunlarından birisi.
Altın klasiklere girecek bu eşsiz yapımdaki yerinizi alın!

HOLLYWOOD BU OYUNLARIN PEŞİNDE
2012’de her biri milyonlarca satan, bazıları yüksek bütçelerle sinemaya uyarlanan serilerin devamı oyunlar oldukça zamanımızı alacak. Aral İthalat’ın getireceği bu oyunlardan öne çıkanlar şunlar:

Haberin Devamı

BIOSHOCK INFINITE
TÜR: FPS
KONU: Bioshock Infinite’in geçtiği dünya ABD’nin dünya gücü olduğunu kanıtlamak için eğlence ve reklam amacıyla yapılan uçan şehir Columbia’dır. Bu şehrin politik nedenlerle ABD ile çekişmeye girmesi sonucunda gizlenmek için dünyanın geri kalanından izole bir mekana hareket etmesinin ardından şehirde yaşayan farklı fraksiyonlar arasında savaş çıkar. Oyundaki olaylar 1912’de geçiyor.

UFC UNDISPUTED 3

TÜR: Dövüş KONU: Şiddet dolu dövüşler, etkileyici görsel sunum, artırılmış erişilebilirlik ve saf dövüş duygularıyla dolu UFC aksiyonu sizi bekliyor.

RESIDENT EVIL: OPERATION RACCOON CITY
TÜR: Korku/aksiyon
KONU: Olayların merkezinde Raccoon City’le ölümcül T-virüsü salgınının korkunç sonuçları bulunuyor. Umbrella durumu örtbas etmek üzere, kendisiyle bağlantılı tüm kanıtları yok etmesi için elit bir ekibi Raccoon City’e gönderir. Bu sırada Amerikan yönetimi de şehri karantinaya alır ve bu gizemli salgının kaynağını bulması için kendi elit askerlerini yollar. Ve böylece çaylak polis memuru Leon S. Kennedy ve Claire Redfield kendilerini aksiyonun tam ortasında bulurlar.

Haberin Devamı

MAX PAYNE 3

TÜR: Üçüncü şahıs aksiyon
KONU: Son oyundaki olayların sekiz yıl sonrasında geçiyor. Artık bir polis olmayan Max hayata küsmüştür, sürekli sarhoş gezmektedir ve ağrı kesicilere bağımlı olmuştur. Mesleğinden ayrı olduğu için de New York’u terk etmiş ve kendisini Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde, özel güvenlik alanında çalışırken bulmuştur.
Max Payne 3’ün temelinde New York ara sokaklarını arşınlayarak intikam peşinde koşan, deri ceketli dedektiften, evinden çok uzaklarda adalet arayan, yıpranmış, kafası tıraşlı bir adama dönüşen Max’in hikayesi yer alıyor.

65 milyar dolar
Oyun endüstrisinin yıllık küresel hacmi.