Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ali Ağaoğlu’nun kızının düğün pastasını gökdelene benzetenler olmuştu.

Dünyanın gerçek bir düğünde kesilen en büyük pastası 4.5 metre boyunda ve 120 kilogram ağırlığındaydı.

Filipinler’de ünlü bir aktörün düğünü için bu sene yapıldı. Bunun dışında, bir evlilik fuarı için ABD’de hazırlanmış, 6.8 ton ağırlığında, beş katlı, bir pasta daha var.

Bizim magazin muhabirlerimiz pastanın ağırlığı ya da yüksekliğini değil, kat sayısını yazmakla yetindiler.

Belki de Ağaoğlu’nun kızının düğün pastası gerçek düğün rekorunu kırmış ya da yaklaşmış olabilir.

Haberin Devamı

12 karat tektaş

PASTAYA KAÇAK KAT ÇIKANLAR, DETAYLARI ATLAYANLAR

Gelelim damadın gelin hanıma taktığı 12 karat büyüklüğündeki tektaş yüzüğe. Arkadaşlar sadece karat kısmını yazdılar ama işlerini eksik yaptılar. Pırlantada tek değer, taşın ağırlığı değildir. Fiyatı belirleyen asıl unsur, taşın ne kadar berrak olup olmadığıdır. Sonra kesim ve taşın biçimi de büyük önem taşır.

Bu yazdıklarımın neden önemli olduğunu örneklerle anlatayım:

Brad Pitt’in Angelina Jolie için aldığı tek- taş yüzük, 16 karat büyüklüğünde ve tahmini değeri 500 bin dolar’dı.

Buna karşın Michael Douglas’ın Catherine Zeta Jones’a aldığı 10 karatlık nikah yüzüğünün tahmini değeri 1 milyon dolar.

Yani taşın karatını yazmak yeterli değil. Kaldı ki, dünyada Tiffany&Co ya da Cartier gibi imzası taş kadar değerli sayılan pırlanta markaları da var.

Gelelim en büyük hataya

Gelin ve damat için geceliği 50 bin dolar olan ve Forbes Dergisi tarafından bu yıl ‘dünyanın en lüks 10 suiti’ arasında gösterildiği söylenen Sultan Suiti hikayesine...

Bir kere Sultan Suiti’nin geceliği 30 bin euro, yaklaşık 39 bin dolar.

Ayrıca dünyanın en pahalı 12 suit odası arasında da değil.

New York’ta bir otelin penthouse şeklindeki suit odasının geceliği 86 bin dolar. Sonra Cenevre’den bir otelin suit odası var, geceliği 59 bin dolar. Fiji Adası’nda geceliği 55 bin dolar olan bir suit ve ardından da Atina’da, şehir merkezi dışında, deniz kıyısına doğru villa şeklinde yapılmış bir suit oda var, onun geceliği de 50 bin dolar. Bana sorarsanız, İstanbul’daki iki olağanüstü yer, fiyatları da aynı olan Çırağan Kempkinski ve Shangri-La Bosphorus, fiyatlarını bir miktar daha yukarı çekme hakkına sahipler.

Haberin Devamı

Gelelim sonuca

Bir haftadır gazete, televizyon, her yerde bu düğün konuşuluyor.

Medyada bu kadar reklam yeri satın almak isteseniz, bu düğün için yapılan harcamalardan daha fazlasını yapmanız gerekir. Yani yine kasa kazandı.

DEAŞ YILDIZ HARİTASI MI VAR?

Astroloji ciddi bir iş ama bu işle ilgilenen herkesin yeterince ciddi olmadığına eminim.

PASTAYA KAÇAK KAT ÇIKANLAR, DETAYLARI ATLAYANLAR


İlgi çekici cümle kurma çabasından olsa gerek, kimi memleketteki birçok evli çiftin boşanacağını söylüyor. Kimi memleketin 2017’de ekonomiden siyasete neler yaşayacağını anlatıyor. Bunlar o kadar kolay işler değil, özellikle de memleketin durumuyla ilgili olanlar. Hadi 29 Ekim 1923’ten yola çıkıp, Türkiye Cumhuriyeti adına cümleler kuruluyor.

Oysa burnumuzun dibindeki terör örgütleri DEAŞ ya da PKK’nın durumları da ülkemizin genel durumunu alakadar ediyor. Peki onların yıldız haritalarını kim, neye göre çıkaracak? Uzatmayayım, astroloji ciddi bir iş ama bu işle uğraştığını söyleyen herkesin ciddiye alınmaması gerekiyor...

Haberin Devamı

LÜKS ARABA İŞGALİ

PASTAYA KAÇAK KAT ÇIKANLAR, DETAYLARI ATLAYANLAR


İstanbul’un tüm lüks mekanlarının çevresinde bekleyen ve çoğu zaman trafiği tıkayan lüks araçlar dikkatinizi çekti mi? Araçların sahipleri gidecekleri yere vardıktan sonra makam şoförleri trafiği tıkama pahasına yakında bir yere çekiyorlar otomobilleri. Bu iş giderek can sıkıcı bir hal almaya başladı ve nedense polis, değeri 300-500 bin euro arasında olan bu arabaları görmezden geliyor. Ya, iki dakika duran taksi şoförüne de ceza kesilmeyecek ya da patronlarına güvenen makam şoförü arkadaşlar da ceza yiyecek. Öbür türlüsü çok ama çok ayıp oluyor hepimize...

ÖDÜL, DOĞRU İSİME GİTTİ...

Şener Şen, kendisine film teklif eden kimse olmadığını söylemişti bu sene. O zaman ‘Şen Türkiye’nin Robert De Niro’sudur diye yazmıştım.

PASTAYA KAÇAK KAT ÇIKANLAR, DETAYLARI ATLAYANLAR


Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri’nde sinema dalında ödül aldı. Yakışıklı bir adam bulup, at bindirip, hamama sokup, iki de türkü söyleterek reyting ya da gişe peşinde koşmaya alışmış yapımcılara selam olsun bu ödül...

UÇAKLARDAN MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ ALINMASIN

2016 sivil havacılık sektörünün en zorlu geçtiği yıllardan biri oldu. Özel şirketlerden üst üste tasarruf tedbiri haberleri geliyor. THY, belirli sayıdaki uçağı yere indirdi, daha önceden yapılmış sözleşmeler nedeniyle halen gelecek uçaklar var.

Bu sene herkesten fedâkarlık isteniyor hatta Hava İş ile kara geçinceye kadar 0 zam formülü konuşuluyor.

Böyle bir ortamda Motorlu Taşıtlar Vergisi rakamları açıklandı.

Azami kalkış ağırlığı 20 tonun üzerinde olan her uçak için belirlenen bedel 52 bin 422 TL.

THY’nin 330 civarında uçağı var, hepsi 1-3 yaş arası değil belki ama ödeyecekleri para son derece yüksek.

Diğer şirketlerde 70 ve civarında uçağı olan da var, daha az sayıda uçağı bulunan da ama rakamlar ciddi. Belki de, sivil havacılığa destek olmak için, sadece bu senelik, motorlu taşıtlar vergisinin tahsilatı ötelenmeli.

Sonuçta havada olan her uçak, 3-4 ay sonra Türkiye’ye turist getiriyor olacak.