Cadde Prens Harry ve Meghan Markle'ın isimleri Kraliyet Ailesi listesinin altına düşürüldü!

Prens Harry ve Meghan Markle'ın isimleri Kraliyet Ailesi listesinin altına düşürüldü!

28.09.2022 - 13:46 | Son Güncellenme:

70 yıl tahtta kalarak İngiltere'nin en uzun süre görev yapan hükümdarı olan Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü, son dönemde tüm dünyanın en çok konuşulan haberi olurken; Kraliyet Ailesi ile aralarının açık olduğu bilinen Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın cenazenin ardından bu durumu düzeltmeden California'ya dönmesi, büyük yankı uyandırmıştı. Yaşananların ardından Harry ve Meghan'ın isimleri, Kraliyet Ailesi'nin internet sitesinde en alt sıralara düşürülerek; görenleri adeta şoke etti.

Prens Harry ve Meghan Markleın isimleri Kraliyet Ailesi listesinin altına düşürüldü

Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de 96 yaşındayken hayata veda etmesinin ardından tahta geçen Kral III. Charles'ın oğlu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle'ın; Kensington Sarayı'ndan taşınmak istediklerini açıkladıkları dönemde Windsor Kalesi'ndeki bir daireye taşınmayı umdukları, ancak istediklerini alamadıkları ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Katie Nicholl'un 'The New Royals' adlı kitabındaki iddialara göre; 38 yaşındaki Prens Harry ve 41 yaşındaki Meghan Markle'ın, Kraliçe'nin Berkshire Kontluğu'nun kalbinde yer alan bir evi istediği, ama bu isteklerinin hayal kırıklığıyla sonuçlandığı bildirilmişti.

Prens Harry ve Meghan Markleın isimleri Kraliyet Ailesi listesinin altına düşürüldü

"YİNE DE CÖMERT BİR JEST OLDU"

Nicholl, DailyMail'de ilk kez yayınlanan, kitaptan bir alıntıda; "Harry ve Meghan Kensington Sarayı'ndan taşınmak istediklerini açıkladıklarında, Kraliçe onlara Windsor Great Park'taki Frogmore Cottage'ı yeni evleri olarak teklif etti" diye yazılmıştı:

2020'de hayatını kaybeden Lady Elizabeth Anson, 'Bu; Windsor Şatosu'nda olmasını umdukları daire değildi, ama yine de cömert bir jest oldu. Verilen ev oldukça önemliydi; Kraliçe'nin bahçe girişi, Meghan ve Harry'nin evinin hemen yanındaydı. Burayı onlara vererek tüm özelinden vazgeçti. II. Elizabeth Frogmore Cottage'ı Sussex Dükü ve Düşesi'ne verdiğinde, 'Umarım buraya saygı gösterirler' dedi' ifadelerini kullandı.

SAYFADAKİ YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ!

Ortaya çıkan bu detayın ardından gündemden düşmeyen Prens Harry ve Meghan Markle ile ilgili dünya gündemine oturan bir olay yaşandı. İkilinin isimleri, Kraliyet Ailesi'nin internet sitesinin en altına taşındı. Ünlü çift; şu anda adı cinsel taciz iddialarına karışan, 'gözden düşmüş' York Dükü Prens Andrew'nun sadece bir sıra yukarısında bulunuyor.

Haberin Devamı

DailyMail'de yer alan habere göre; tıklayanları Sussex Dükü ve Düşesi'ne adanmış sayfalara götüren bağlantılar daha önce kıdemli kraliyet üyelerinin altında ve ailenin küçük üyelerinin üstünde olmak üzere sayfanın ortalarında yer alıyordu. Meghan ve Harry'nin adları, ilk kez sıranın ortalarına düşürülmesinin öncesinde ise şimdilerde Galler Prensi ve Prensesi unvanlarını alan Prens William ile Kate Middleton'ın hemen ardına yazılmıştı.

Prens Harry ve Meghan Markleın isimleri Kraliyet Ailesi listesinin altına düşürüldü

SORUNLARINI ÇÖZMEDEN GİTTİLER

Bu durumun; Harry ve Meghan'ın, Kraliçe'nin cenazesinden bir gün sonra, Kral III. Charles ve Prens William ile olan sorunlarını çözmeden California'ya dönmelerinden kaynaklandığı düşünüldü. Sussex'ler pazartesi günü yapılan cenazenin akşamı Frogmore Cottage'da kaldı, ancak 3 yaşındaki Archie ve 1 yaşındaki Lilibet ile birlikte olmak için en kısa sürede Kaliforniya'ya geri döneceklerini bildirdi.

Prens Harry ve Meghan Markleın isimleri Kraliyet Ailesi listesinin altına düşürüldü

ÇOCUKLARINININ UNVAN ALIP ALMAYACAĞINI BEKLİYORLAR

Ünlü çift, şimdilerde ise iki çocuğuna prens ve prenses unvanlarının verilip verilmeyeceğini bekliyor.

Kraliçenin ölümünün ardından, Sussex Dükü ve Düşesi'nin çocuklarının hükümdarın torunları olarak prens ve prenses unvanlarına hak kazanmaları gerekiyor. Ancak William ve Kate'in unvanları Galler Prensi ve Prensesi olarak güncellenmiş olmasına rağmen, Archie ve Lilibet'inkiler henüz değişmedi.