R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Jüpiter’in bu yıl sağlayacağı fırsatlara bakalım. Sevgili okurlar, bu yazıda sizlere 2023’te karşılaşabileceğimiz gelişim olanaklarından söz edeceğim. Fırsatları, gelişmeyi ve ufuklarımızı genişletmeyi temsil eden Jüpiter’in getirdiği temalara odaklanacağız. Yılı iki bölüme ayırabiliriz. 20 Aralık 2022 tarihinden itibaren, 16 Mayıs 2023’e kadar olan dönemde Jüpiter ateş elementinden Koç’tan geçiyor olacak. Bu transit yılın ilk yarısında cesaret ve liderlik temalarının destekleneceğini gösteriyor. Eğer astrolojik haritanızda ateş burçları (Koç, Aslan, Yay) ön planda ise yılın bu döneminde gündeme gelecek fırsatları daha iyi kullanmalısınız. Bu süreçte Jüpiter yeni başlangıçlar yapmak, kendimize güvenmek konusunda bizi destekliyor. Kararsız kalmamak ve eyleme açık durmak şans kapılarının açılmasına yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Jüpiter’in Koç burcundan geçişi samimi, içimizden geldiği gibi hareket etmek ve risk almak konusunda fırsatlar sunuyor. Startup konular, yeni düşünceler, kişiliğimizi, inandırıcılığımızı, liderliğimizi ortaya koyduğumuz konularda  hızlı çıkışlar, başlangıçlar yapabileceğiz. Bu tavır 21 Mart civarında belirginleşebilir. Koç teması altında ani çıkışlar, liderlik vurgusu, belirli bir fikir ve düşünceyi çarpıcı ve inandırıcı şekilde ortaya koyma, yöneticilerden destek bulma imkanımız yüksek olabilir. Yükselen burcu ateş ve hava elementinden olanlar bu transitten kolay yararlanabilecekler.

16 Mayıs sonrasında

Yılın ikinci yarısında, 16 Mayıs sonrasında Jüpiter bu kez toprak elementinden Boğa burcuna ilerleyecek ve 2 Haziran civarında, yine bu burçta kuzey ay düğümü ile de birleşeceği için mayıs-haziran geçişinde cesaretimizi kazanca dönüştürmek, maddi alanda, yatırımlar ve elle tutulur konularda daha hızlı gelişmeler ve fırsatlar bulabiliriz. Jüpiter’in Boğa burcunda ilerlemesi düşüncelerimizi hayata geçirmek, ticaret, iş konularındaki fikirleri doğru yönde kullanmak açısından son derece olumlu gözükmekte. Sermaye yaratmak, kaynaklarımızı daha verimli kullanmak, topraktan, tarımdan, madenlerden ya da gayrimenkul yatırımlarından doğabilecek fırsatları iyi değerlendirmek kolaylaşıyor. Kadınlara yönelik konular, güzellik, moda, tasarım, dekorasyon ve genel olarak finansal alanda zenginleştirici girişimler, projeler ve yeni fikirler açısından elverişli bir dönemde olacağız.

Haberin Devamı

Özellikle Jüpiter’in düzgün harekette olacağı 4 Eylül’e kadar bu alanlarda daha hızlı adımlar atılabilir. 19 Haziran civarında ticari alanda, iş hayatında uzun vadede büyüme ve gelişme içeren zamanlar var. 22 Temmuz civarında da hayal gücümüzü, sanatsal konuları destekleyen koşullar, finansal alanda iştah yükselten durumlar gündeme gelebilir. Jüpiter’in bu transitinden astrolojik haritasında toprak ve su elementinden burçları ön planda olanlar, özellikle yükselen burcu toprak elementinden (Boğa, Başak, Oğlak) olanlar daha kolay bir şekilde faydalanabilirler.

Dikkat edelim, Jüpiter transitlerini ancak hazırlıklı durumdaysa iyi kullanabiliriz. Tembellik ederek şanstan bir şey bekleyemeyiz. Şans ancak hazır olana yardım edecektir.

Haberin Devamı

Burcunuza göre

Koç: İlişkilerinizde ve karşılıklı konularda daha hareketli bir gündesiniz. İyi bir dinleyici olursanız, daha çok şey öğrenebilirsiniz.

Boğa: Sizi meşgul eden konular, emek ve çaba sarfedeceğiniz uğraşlar var. Güzellik ve sanatla ilgili konulara yönelebilirsiniz.

İkizler: Hayatın olumlu yönlerine, keyiflere açık bir gündesiniz. Çocuklarla ilgili uğraşlar ve çabalar sizi daha çok meşgul edebilir.

Yengeç: Evde zaman geçirmek, evde olmak açısından uygun koşullar olabilir. Eve, sevdiklerinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.

Aslan: Arkadaşlarla, gruplarla bir araya gelmek size enerji verebilir. Gruplar içinde daha dengeli olmaya bakın.

Başak: Parasal işlerde, harcamalarda sizi kararsız bırakan koşullar olabilir. Maddi konularda başkalarının etkisi altında kalabilirsiniz.

Terazi: Ay burcunuzdayken şahsi konulara, ailevi işlere daha çok zaman ayırabilirsiniz. Duygusal alanda hareketli bir gündesiniz.

Akrep: Duygusal alanda etkilere açık ve hassas bir gündesiniz. Geçmişten kaynaklanan ya da gizli olabilecek şeyler sizi daha fazla meşgul de edebilir.

Yay: Sevdiklerinizle bir arada olmak, arkadaşlıklar ve sosyal konular sizi daha dışadönük kılıyor. Gelecek yönünde beklentileriniz üzerinde durabilirsiniz.

Oğlak: Bugün dikkat çekebilirsiniz. Statünüzü ya da sorumlulukları ilgilendiren konular öne çıkabilir. Kendinizi ortaya koyabileceksiniz.

Saka: Yeni insanlar, çevreler ya da yolculuklar size hareketli zamanlar getirmekte. Eğitsel işlerde de başarı var.

Balık: Ortaklı bir konu, maddi bir iş bugün sizi daha fazla bağlayabilir. Duygusal alanda etkilere fazla açıksınız. Endişelerinizi daha iyi yönetmelisiniz.