R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, şaşırtan ve irademizi alıkoyan ilginç zamanlardan geçiyoruz. Gökyüzünün insicamı değişirken, sürekli yeni bir duruma uyum sağlamaya çalışıyoruz. Her şey sürekli hareket ediyor, eskisi gibi kalmıyor ve zaman, tıpkı mevsimler gibi başka bir duruma devrediyor. Bugünlerde gökyüzünde değişken burçlarda bir yoğunlaşma görüyoruz. İki gün önce Yay burcunda gerçekleşen yeniayda, yine değişken bir burç olan Başak yükselmekte. Değişken burçlar tıpkı herkese yetişmeye çalışan kişiler gibidir. Bilgi ve esneklik onların özünde önemli bir yer kaplar.

Haberin Devamı

Ancak bu dönemde iletişim ve bilgiden, hareket ve görüşmelerden söz edildiğinde, uyanık olmamız gerekiyor. Bunlardan ilki Mars’ın İkizler burcunda geri gidiyor olması. Mars bu hareketinin ortalarına 8 Aralık civarında gelecek. Mars karar vermek, harekete geçmek ve ilerlemek, motive olmakla yakından ilişkilidir. Bu ateşli gezegen İkizler gibi çok hareketli, çok yönlü ve sözlü bir burçta geri gittiğinde tutarsızlıklar ve tartışmalar sıklaşır.

Bu dönemde bilgi kirliliği yaratan çok önemli bir görünüm ise, geri giden Mars’ın Neptün ile de kare açı yapması. Bu açı bir süredir devam etmekte. Ancak 29-30 Kasım’da Merkür de Yay burcundan bu görünüme katılınca karmaşa, yanılgı ve hatta hileli durumlar artacak. Tartışma yaratan durumlara dikkat edelim. Daha esnek ve uyanık olmalıyız.

Yükseleninize göre

Bu gerilimli zamanlar yükselen burcunuza göre farklılık gösterecektir. Yükselen Koç’lar için çevre, kardeşler, eğitim, yolculuklar ve görüşmelerde, Boğa ise ortaklı para işleri, yatırımlar ve masraflar alanında, İkizler için ilişkilerde, evlilikte, ortaklıklarda ya da davalı konularda, Yengeç ise iş ortamında, iş yükünde, düzen ve sağlık konularında, Aslan için gruplar içinde, arkadaşlıklarda, sosyal konularda ve aşkta, Başak’lar için işte, mesleki alanda, üstlerle ilgili konularda, Terazi’ler için uzaklar, yabancılar, medya ve akademik konular içinde, Akrep’ler için finansal alanda, borçlar, alacaklar ve parasal işlerde, Yay’lar için evlilik ve karşılıklı görüşmelerde, davalı konularda, Oğlak’lar için sağlık, iş düzeni konularında, kontrol edilmesi zor durumlarda, Saka’lar için çocuklarla ilgili konular, aşk ve spekülatif durumlar içinde, Balık’lar için ise evde, ailede, yerleşime ait konularda, işle ilgili hedeflerde daha sakin, dengeli ve uyanık olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu dönemde irademizi alıkoyabilecek, çok fazla değişikliğe uğrayabilecek konulara girişmemeli ve özellikle iş hayatında acele ile hareket etmemeliyiz. Hatalar ve yanlış tutumlar zincirleme şekilde başka sıkıntılara, yanılgılara ve bizi kurban haline sokabilecek koşullara neden olabilir. Riskli işlerden, sonunu çok göremediğimiz eylemlerden uzak durmaya bakalım.

Günlük burçlar

Koç: Sizi meşgul eden işlerde artış olabilir. Sorumlulukların öne çıktığı görülüyor.

Boğa: Kendinizi daha çalışkan hissedebilir ve bakış açınızı değiştirmeye gayret edebilirsiniz.

İkizler: Bazı problemler ya da şanssızlıklar yüzünden gerçekçi olmalısınız. Krizler yaşanabilir.

Yengeç: Eş ya da eve yönelik konularda daha sakin kalın; duygusal yaklaşmayın.

Haberin Devamı

Aslan: Zaman alan işler, hizmet ya da çaba gerektiren koşullar var. Sağlığınıza vakit ayırabilirsiniz.

Başak: Burcunuz ile uyumlu duran Ay kendinizi göstermek isteyebileceğinizi anlatıyor.

Terazi: Evde ve ailenizi ilgilendiren konularda yeni adımlar atabilirsiniz.

Akrep: Düşüncelerinizde gerçekçi ve planlı olabileceğiniz koşullar var.

Yay: Maddi konularda dikkatli hareket etmelisiniz. İşleri iyi yönetmelisiniz.

Oğlak: Ay burcunuzda ilerlerken, enerjinizi ailevi ve hassas konulara yönelebilirsiniz.

Saka: İçe dönebilir, izole olabilirsiniz. Sizi kısıtlayan durumları anlayın ve kabullenin.

Balık: Gelecek yönünde ciddi düşünmek ve hedeflerinizi gözden geçirmek yerinde olacak.