Cadde Rock müziğine yeni bir bakış açısı getirdiler

Rock müziğine yeni bir bakış açısı getirdiler

19.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bilinen alternatif rock gruplarından farklı olarak, parçalarında hicaz makamına ve doğu enstrümanlarına yer veren ‘Meyan’ grubuyla, ilk albümlerini konuştuk

Rock müziğine yeni bir bakış açısı getirdiler

-* Meyan kimlerden oluşuyor? Albüm şarkılarınız ve klip parçanız hakkında bilgi verir misiniz?
Meyan vokalde Ali Fehmi Turan, gitarda Birkan Nasuhoğlu,bas gitarda Hazar Aşçı ve davulda Turgay Gülaydın’dan oluşuyor. Albümümüz de dokuz parça var. Yedisinin söz ve müziği Ali Fehmi Turan’a ait, diğer parçaysa bir Sezen Aksu klasiği olan ‘Tükeneceğiz’. Klibimizi de bu şarkıya çektik.

* Meyan ne tür müzik yapıyor?
Türk müziğinden yoğun etkiler taşıyan, Türk müziğindeki makamları doğu sazlarıyla harmanlayan, rock müziğe yeni bir renk katan bir grubuyuz.

* Oluşturmaya çalıştığınız bu sentezle müzik piyasasında zorlanacağınızı düşünüyor musunuz?
Türk müziğini ve ezgilerini kullanan bir grubun zorlanacağını düşünmüyoruz. Bu sentezi oluştururken kaygı duymadık. İçimizden geldiği ve sevdiğimiz için bu müziği yapıyoruz.

* Kendinizi Türk müzik sektöründe hangi alanda görüyorsunuz? “ Biz rock grubuyuz” mu diyorsunuz? Yoksa farklı etiketler altında mı duruyorsunuz?
Kesinlikle alternatif bir rock grubuyuz. Hepimiz farklı tarzlarda müzik dinliyoruz ve bu bestelere de yansıyor. Yaylı, nefesli ve vurmalı enstrümanları diğer grupların yaptığı gibi, kendimizi daha iyi ifade edebilmek için kullanıyoruz.

* Sevenleriniz size nasıl ulaşabilir; sizi nerelerden takip edebilirler?
Resmi internet sitemiz www.meyan.org’dan ulaşabilir ve bizi facebook sayfamıız www.facebook.com/meyankolik ,www.twitter.com/meyanoffficial’dan takip edebilirler.