Cadde ‘Sanat, toplumu güçlendirir’

‘Sanat, toplumu güçlendirir’

22.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı’nın, ‘Kısa Film Yarışması’nın ödül töreninde konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, sanatın önemine dikkat çekti

‘Sanat, toplumu güçlendirir’

 Sabancı Vakfı’nın, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu. ‘Kısa Film Uzun Etki’ sloganı ve ‘Dijital Yalnızlık’ temasıyla yapılan etkinliğin ödül töreni, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ev sahipliğinde gerçekleşti.
Türkan Sabancı, Zeynel Abidin Erdem, Alev Komili, Ayşegül Dinçkök ve Levent Erden’in de aralarında yer aldığı konuklar gecede, renkli anlar yaşadı. Organizasyonda, törenin önemine dikkat çeken Sabancı, “Sanatın, insan gelişimine hizmet ettiği, toplumu güçlendirdiği, değiştirme ve dönüştürme enerjisine inanıyoruz. Bu yarışmayla sadece toplumsal sorunlara genç sinemacıların dilinden dikkat çekmeyi değil, aynı zamanda onların ilerlemesine de destek olmak istiyoruz” dedi.
Davette, ‘Parti’ filmiyle Efe Can Yıldız birinci olurken, ikinciliği kazanan Ayşenur Erdoğan Gökçe’ye ödülünü Safkan, ‘Dijital Pizza’ filmiyle üçüncü olan Veysel Aslan da ödülünü yarışmanın Kanaat Önderi Ludovic Bource ‘dan aldı.