Cadde ŞEHiR GÜZELLEŞTi

ŞEHiR GÜZELLEŞTi

26.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Moda Haftası hızlı başladı. Önceki akşam düzenlenen açılış defilesi ünlü tenisçi Anna Kournikova’yı ağırladı. Dün de Alexandra Richards, Atıl Kutoğlu defilesinde podyuma çıktı

ŞEHiR GÜZELLEŞTi

- Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Fashion Week’in ilk ünlü konuğu Anna Kournikova oldu. KOZA Genç Tasarımcılar Yarışması’nı izleyen Rus tenisçi, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın yanında oturdu.
- Defileden sonra Reina’da düzenenlenen after party’ye katılan Kournikova, kısa bir süre mekanda kaldıktan sonra oteline geri döndü.
- Ünlü tenisçiyi koruma görevini uzun yıllardır Tarkan’la çalışan Levent Ağaoğlu ve ekibi üstlendi.
- Moda Haftası kapsamında İstanbul’a gelen bir diğer isim de Rolling Stones grubunun gitaristi Keith Richards’ın kızı Alexandra Richards oldu. Richards, dün 14.00’te düzenlenen Atıl Kutoğlu defilesinde podyuma çıktı.
- Süpermodel Alessandra Ambrosio da Koton defilesi için İstanbul’a gelecek. Organizasyon 28 Ağustos’ta sona eriyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen İstanbul Fashion Week 2010, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla Kampüsü’nde dün Gizia defilesiyle başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Fashion Week’in açılış defilesinde Gizia, 2011 ilkbahar/yaz koleksiyonu İllüzyon’u görücüye çıkardı. Farklı merceklerden yansıyan kaleideskop görüntülerini hatırlatan geometrik desenlerin öne çıktığı koleksiyonda leopar desenler yine markanın vazgeçilmezi oldu. Defilede markanın yüzü Tuğçe Kazaz’ın yanı sıra Charlotte Di Calypso, Yulia Kharlapanova, Jennifer Messelier ve Sahsa Melnycuk gibi dünyaca ünlü modeller de podyuma çıktı.
İstanbul Fashion Week’te 40 bin kişinin İTÜ Taşkışla Kampüsü’nü ziyaret etmesi beklenirken, 500 yabancı konuk da defileleri takip edecek.

İstanbul Moda Haftası’nın önceki akşam gerçekleştirilen açılışında, KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması düzenlendi. Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış da jüri üyeleri arasındaydı. 25 genç finalistin yarıştığı gecenin finalinde Nil Kandemir, Burçak Ceylan ve Esra Ayşe Akkaya hazır giyim kategorisinde, Meltem Özbek ve Özgür Fırat da deri kategorisinde ödüle layık görüldü.


Kutoğlu’na ünlü yağdı

ŞEHiR GÜZELLEŞTi


İstanbul Fashion Week’in ikinci gününün ikinci defilesi Atıl Kutoğlu’nundu. Akdeniz tatilleri, İtalyan rivierası ve Ege kıyılarından esinlenen koleksiyon büyük beğeni topladı.
Defilede, Rolling Stones’un gitaristi Keith Richards’ın kızı Alexandra da podyuma çıktı. Defileyi İbrahim Kutluay, Ece Sükan, Ezgi Kıramer, Gülse Birsel, Martha Graeff, Dilruba Sarıyer, Şebnem Çapa, Arzu Sabancı, Feryal Gülman, İvana Sert, Tuba Ünsal da izledi. 8 ay önce Ayşe isminde bir kız çocuğu dünyaya getiren Deniz Akkaya, Atıl Kutoğlu defilesine siyah üzerine yapışan derin göğüs dekolteli bir elbise ile geldi. Ayakkabı seçimini YSL’den yapan Akkaya formda vücuduyla eski günlerine geri döndüğünü kanıtladı.
Demet Şener de podyuma çıkarken, top model Alek Wek defilenin başmankeniydi. Özge Ulusoy, Elif Ece Uzun, Selda Car, Irmak Atuk gibi isimlerin de yer aldığı defilenin koreografisini Uğurkan Erez yaptı. Defileyi izleyen Avusturya basını, Atıl Kutoğlu’nu ayakta alkışladı.


FASHION WEEK DEFİLE TAKVİMİ
BUGÜN
12:00 Karma (Gül Ağış, Zeynep Tosun, Zeynep Erdoğan)
14:00 Simay Bülbül
16:00 Punto deri
18:00 Mehtap Elaidi
21:00 Arzu Kaprol

Haberin Devamı

CUMA
10:00 Argande
12:00 Karma 2 (Niyazi Erdoğan, Necla Güvenç, Tuvana Büyükçınar, Rana Berna Canok)
14:00 Özgür Mansur
16:00 Hatice Gökçe
18:30 Bahar Koçan
21:00 Damat/ADV

CUMARTESİ
12:00 Özlem Kaya
14:00 Gamze Saraçoğlu
16:00 AVVA
18:00 Özlem Süer
21:00 Koton