CaddeSEZONU KAPATIRKEN

SEZONU KAPATIRKEN

18.10.2012 - 23:11 | Son Güncellenme:

Herkes Mersin’e giderken ben tersine gidenlerdenim tatil konusunda. Kalabalığa, sıcağa, gürültüye, çoluk çocuğa gelemem; sezon biter, ben tatile çıkarım. Neyse ki Kıbrıs’ta sezon uzun, el ayak çekilmişken buyurun Ada’ya

SEZONU KAPATIRKEN

Artık evim gibi, Merit Crystal Cove Hotel. İnsanlar tanıdık, kokular, tatlar tanıdık, hizmet kusursuz, konfor da... Daha önce iki yazı yazdım otel hakkında, “Üçüncüde ne yazarım” diye endişelenmedim ama seyahatim öncesinde. “Mutlaka bir şey çıkar” dedim kendi kendime. Çıktı da nitekim. Ağırlıklı olarak yeni açılan et lokantalarından bahsedeceğim bu kez size. Ottoman Kebab House, hoş bir mekân. Ayrıntılar itinayla düşünülmüş, uygulanmış. Türk sanat müziğinin aşina olduğumuz nağmeleri düşük bir tonda kulaklarımızı doldururken servis başlıyor.

Haberin Devamı

Mezeler çok iyiZarif bir sunumla pastırmalı humus geliyor önce, sonra diğer mezeler. Mutfakta ve ocakta ikisi Antakyalı biri Kahramanmaraşlı üç usta var. Fiks mönü servis ediliyor restoranda. Pastırmalı humustan sonra zahter salatası, acılı ezme, babagannuş, muhammara, alinazik, çökelek salatası, meyhane cacığı (sulu değil bir hayli kıvamlı), humus, söğürme, patlıcan salatası, cevizli biber salatasıyla bir anda masa doluyor. Bir de özel üretim yoğurtları var, kalıp gibi ve çok lezzetli. Tek tek “Şu güzel, bu güzel” demeyeceğim, mezelerin tamamı sınıfı rahat rahat geçiyor.
Ara sıcak olarak fındık lahmacun, fındık pide ve saç oruğu (bir çeşit içli köfte) geliyor sonra. Bunlar da utandırmıyor, sadece saç oruğunun bir parça fazla pişirildiğini söyleyeyim.

Haberin Devamı

SEZONU KAPATIRKEN


Ette sorun var
Sıra geldi etlere... İşte burada ciddi bir sıkıntı var zira Kıbrıs’ta iyi et bulmak çok zor. Malzeme iyi olmayınca usta ne yapsa da standardın üzerine çıkmak mümkün değil. Kaz başı gibi kesilmiş parça etlerden yapılan şiş (ismi kaz başı zaten) parçaları geliyor önce. Bir parça Adana, ardından da kuzu pirzola. Pirzola, lezzetli.
Başa dönersek, Ottoman, kebap ve steak house olarak açılmış ilk olarak. Eti dinlendirip servis etmek için özel dolap da almışlar ama et bulamayınca dolap boş kalmış! Dana etinde sıkıntı ciddi, Türkiye’den ithalat sınırlı. Şimdi yerli üreticileri dolaşıp iyi eti yerinden alma fikri üzerinde duruyorlar. Umarım başarırlar.

Fiyat makulMerit yönetim Kurulu Başkanı, sevgili Reha Arar’ın geniş vizyonundan, iyi yemeğe ve servise ne kadar önem verdiğinden daha önce bahsetmiştim. Reha Bey, bu sorunu da aşması bilir.
Zengin bir şarap kavının eşlik ettiği Ottoman Kebab House’da iki gecenin sonunda da künefe yedik. Bakın o,

Antakya’yı aratmıyordu...
Yukarıda saydığım etler dışında Urfa, kağıt kebabı, tavuk şiş ve kuzu şiş de servis ediliyor serpme olarak. Bu mükellef sofranın ederi ne kadar dersiniz? Son derece uygun bir fiyat belirlemişler. İçkisiz fiks mönü 35, yerli içki dahil 45 TL. Servis, sunum çok iyi, garsonlar ilgili ve bilgili. Ambiyans şık, bir de duvarların boyası camii yeşili olmasa!

Derin Asya masajı mı!!!Gitmişken mutat masajımızı da alalım dedik. Bu kez şeytan dürttü, soft masaj yerine ‘strong’unu tercih ettik; ‘Deep Asian/Derin Asya’. Acı eşiğiniz yüksekse sorun yok ama sonuna kadar dayanmanız zor. Acısını hâlâ çekiyorum!
Tel: 0 392 650 02 00 www.merithotels.com

SEZONU KAPATIRKEN

Yeni sezona yeni otelMerit Crystal Cove’un bulunduğu koyun hemen yanı başında yükselen Merit Royal’in, Nisan 2013’te açılması planlanıyor... Otel Uzakdoğu konseptiyle hazırlanıyor, en küçük oda 60 metrekare. SPA’nın kapladığı alansa 3 bin metrekare. Üstelik kişiye özel SPA deneyimi imkanı da sunacaklar.

Haberin Devamı

SEZONU KAPATIRKEN

Bayramda Funda Arar sahnede
Merit Crystal Cove’da Kurban Bayramı’nın ikinci günü pop müziğin güçlü sesi Funda Arar sahnede. Kongre merkezindeki konserde şarkıcı, sevilen parçalarını tatilcilerle birlikte seslendirecek.

KEŞFETYENİ
İlk kez baba oluyor! Doğum için tarih ve yeri açıkladı
İlk kez baba oluyor! Doğum için tarih ve yeri açıkladı

Cadde | 12.06.2025 - 07:31

Oyuncu Tolga Sarıtaş ile eşi Zeynep Mayruk, ilk bebeklerini kucaklarına almak için gün sayıyor.

Yazarlar