Cadde Şimdi 'aşk' zamanı

Şimdi 'aşk' zamanı

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

En romantik gün kabul edilen 14 Şubat Sevgililer Günü için cemiyet hayatına bir soru yönelttik. Bu özel gün için hazırladığımız haberimizde, seçkin simalara eşleriyle tanışma hikayelerini sorduk.

Şimdi aşk zamanı

Bakalım, aşk ve sevgi onlar için ne ifade ediyor? Zamanın yaşattığı dönüşümler ve değişimler neler oluyor? Ve birbirlerini yeni tanıyan çiftlere, ne gibi tavsiyelerde bulunuyorlar?

Füsun-Sinan Kuran ‘Saygı, sevgi her şeyden üstün’

Şimdi aşk zamanı
Sinan Kuran tüm perakendecilerin tanıdığı mağaza ve restoran konusunda en deneyimli isimlerden biri olduğundan, benim 17 yıllık perakendecilik yöneticiliğim sırasında sektörden ortak dostlarımız sayesinde tanıştık. Gençlere tavsiyemiz; tüm ilişkilerinde saygı ve sevgiyi her konudan üstün tutsunlar.

Prof. Dr. Neşe-Cavit Kavak
‘Sahiplenmek lazım’

Sevmek, seven insanların birbirine kavuşmasını teşvik etmek, varsa önlerindeki
Şimdi aşk zamanı
engelleri bertaraf etmek, gönlü iyilikle dolu her insanın görevi olmalı. O kişi ufukta belirdiğinde kıymetini bilip, sahiplenmek lazım. Sağlıklı ilişkilerin formülü; sabır, sevgi, hoşgörü ve birbirini anlamak.

Beste-Mustafa Yurttaş
‘Fedakârlık olmadan büyümez’

Şimdi aşk zamanı
33 yıl önce bir arkadaşımın çay davetinde tanıştık. O günden sonra ortak bir ortam yaratıp, beraber olduk. Bunca yıllık beraberlik, hep sevgi saygı ve özveri sayesinde bugünlere geldi. İnsanın kendi şansını yaratabileceğini öğrendim. Gençlere sevginin saygı ve fedakârlık olmadan büyümeyeceğini söylemek isterim.

Maria-Yahşi Baraz
‘Birbirimizi besliyoruz’
Şimdi aşk zamanı

Sanat bizi birleştirdi. Büyük bir sinerji oluştu. Birbirimizi besliyoruz. Biz, Sevgililer Günü’nü her gün kutluyoruz. Gençlere tavsiyem; sevgiyi insanı hayata bağlayan ve yaratıcısına ulaştıran bir yol olarak görür, iyiye yönetirlerse, o insan olgunluğa doğru yol alır ve hayrı olur.

Neslihan-Ahmet Kozanoğlu
‘Kardeşimden müsaade aldı’

1985’te Akatlar’daki tenis kortuna çok yakışıklı biri gelmeye başladı. Oğlum Başar da tenis dersi alıyordu. Bir gün masamıza geldi. Kardeşimi gösterip, “Kim bu?” diye sordu. Kardeşim olduğunu öğrenince beni yemeğe götürmek için müsaade almış. O yemekten iki sene sonra evlendik.

Rabia-Hüseyin Kurşun ‘Güven ve saygı’
Eşim Hüseyin’le lisede tanıştık. Aşk, paylaşılan yaşamı anlamlı kılan, beraber çıkılan yolculuğu bütünleyen ve kendi bireyselliğimizden ödün vermeden bir olabilmek. Yeni tanıyan çiftlere tavsiyem; ilişkilerini güven ve saygı çerçevesinde yaşamaları...

Haberin Devamı

Monik-Roben İpekel
‘Para için taviz vermeyin’

Tam 52 sene evvel tanıştık. Çocuklukta başlayan bakışmalarımız, takvimler 1969’u gösterdiğinde beni uçağın merdivenlerinde sarı güllerle beklemesiyle, tam bir aşka dönüştü. Bir Adanalı ve bir İsviçreli çok güzel oldu. Şimdiki gençlere tavsiyem; ahlaklı olun, para pul için taviz vermeyin.

Nermin Bezmen-Tolga Savacı
‘Dürüst olun’

Biz her anımızı, bir diğerimizin varlığını, aşkını, arkadaşlığını armağan kabul ederek soluyoruz. Yolun başındaki gençlere tavsiyem; ilişkilerinizde ilk andan itibaren dürüst olun. Kimliğinizi değiştirmeyin. Eşinizle hep sevgili ve arkadaş kalın. Sevgi sözcüklerinizde cömert olun...

Zeynep-Haldun Üstünel
‘Aşk, sevgiden öte’

Haldun’la ortak arkadaş grubumuz aracılığıyla tanıştık. Sevgi, bizi bir araya getiren, yaşamdan zevk almamızı sağlayan, aidiyet hissi veren, birlikte yaşlanmayı sağlayan; en pozitif duygu... Birbirlerine yeni tanıyan çiftlere tavsiyem; sevgi ve saygıyı hiç kaybetmemeleri ve iyi dost olmaları.