Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe-Galatasaray maçını Digitürk abonesi olarak internet ortamında izleyenler epey sorunla karşılaşmış. Yayın kesilmiş. Digitürk’ten gelen bir bültendeki açıklama, “İnternet sunucularına yapılan saldırı sebebiyle yaşanan mağduriyetimizi gidermek adına..” diye devam ediyor.
Peki ne olmuştu o akşam? Konuylu Digitürk yetkililerine sordum. Yapılan açıklama şöyle: “17 Mart 2012’de oynanan ve Digitürk Lig TV ekranlarında canlı yayınlanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının yine canlı olarak internet üzerinden gerçekleştirilen gösteriminde zaman zaman aksaklıklar yaşandı. Bu aksaklıkların yayın sırasında, Digitürk internet sitesine internet korsanları tarafından yapılan bir saldırıdan kaynaklandığı belirlendi. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimliği tespit edilmiş olup, hukuki ve cezai olarak şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.”

Haberin Devamı

İzleyemeyenlere hediye nedir?
Digitürk, abonelerin bu mağduriyetini gidermek için şöyle bir çözüm bulmuş, 2012-2013 Spor Toto Süper Lig sezonunun ilk ay maçlarını bedava izlettirmek.


TÜRKÜN AKLI; OLİMPİYAT CANLI YAYINLARI OTOBÜSTEN

DERBiYi iNTERNETTE KORSANLAR BASTI


Londra Olimpiyatları yaklaşıyor. Şehir içinden yayın yapmak büyük bir sorun. Ama bir Türk televizyoncu çözümü bulmuş; şehrin sembolü iki katlı otobüslerden birini kiralamış ve canlı yayın stüdyosuna dönüştürmüş. Bu isim Metin Dalman.
Dalman, Türkiye’de Eurosport Türkçe yayınlarının başında olan isimdi. İlk aşamasında aldı, ekibi kurdu ve bugünkü haline getirdi. Sonra kendi şirketini kurdu ve ‘serbest yayıncılık’ hayatına girdi. Televizyon yayıncılığıyla ulaşabileceği izlenme teknolojilerini buluşturmak yeni işi. İsteyen her ülke televizyonuna yayın yapıyor.
Mesela bir konser mi var, bir televizyon kanalı, yayının yapılmasını özel olarak istiyor. Metin Dalman ve ekibi orada. Şimdi yeni hedef Londra Olimpiyatları. Standart yayın dışında özel istekleri karşılamak adına stüdyosunu kurdu. Hem de iki katlı efsane Londra otobüsünde. Dalman bu projeye büyük ilgi olduğunu söylüyor. Şu bir gerçek ki, olimpiyatlara madalyalar kadar bu otobüste damgasını vuracak gibi.


REHBERiM

FENG ŞUİ MERAKLILARINA

Baştan söyleyeyim benim de merak ettiğim bir konu. Duyunca böyle bir programın olacağını, sizlerle paylaşayım dedim. Nilüfer Salman’ın sunduğu ‘Değişim Zamanı’nda Feng Şui felsesefesiyle ev nasıl döşenir anlatılacak. Danışman Işıl Güner Alfar konuk. (TNT / 09.15)

“BU HAYATTAN SIKILDIM” DİYENLERE DERS OLSUN
‘Hayata Dair’ ve benzeri gerçekten su katılmamış başarı öyküleri içeren programlara bundan böyle daha sık yer vereceğim. Hangi kanal olursa olsun, gözden kaçırmamaya çalışacağım.
Üç yıl arka arkaya Türkiye Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda hem de üç dalda şampiyon olan Havva Akbay’ın hayatı var Zuhal Topal’ın sunduğu ‘Hayat Dair’de. Akbay, trenin altında kalarak ayaklarını kaybettiğinde henüz iki yaşındaydı. Spora başladı. Cirit, gülle ve disk atma, branşları oldu. Bugün 17 yaşında. Başlığı da bu nedenle böyle attım... (TRT 1 / 14.45)

BAZILARI KALICI OLUR; MANGA GİBİ
Başladığında onları küçükler sevdi. Şimdi ağabeyler, ablalar ve hatta amcalar da dinliyor. Çerez niyetine çalmadıklarını çoktan ispatladılar. ‘E-Akustik’ yeni albümleri. Bir yerde akustik yorum, müzik imtihanından geçmek gibidir. Manga CNN Türk’te ‘Afiş’te yeni albümünü anlatıyor. (16.45)

ORTALIKTA OLMASA DA İLHAN İREM UNUTULMUYOR
İlhan İrem böyle bir isim. Doğrusunu söyleyeyim; benim çocukluk yıllarımda “Ne yani popçu işte” diye nitelendirildi. Yıllar yılları kovaladı. Kendi döneminden bugüne, hemen hemen tüm şarkıları bilinen söylenen ve albümleri hep satan ender isimlerden biri oldu. Bu durumun adına ‘klasik olmak’ deniyor. TRT Müzik’te 30 dakika boyunca İlhan İrem şarkıları var. (11.30)