Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanalların ‘vazgeçemedikleri’ filmler oluyor. Bir yerde ‘reyting’ subabı denebilir. Kemal Sunal, ‘Recep İvedik’ ve ‘Kutsal Damacana’ serisi mesela. Bir zamanlar Kanal D ‘Polis Akademisi’ne takmıştı. Bir de tek başına iş gören filmler var.
FOX’un son keşfi ‘Pi’nin Yaşamı’. 25 Mart’ta gösterdiler, sonra 8 Nisan’da ekrana geldi. Geçen pazartesi yani 4 Mayıs tarihinde yine karşımızdaydı. ‘İstek üzerine’ dün sabah tekrar gösterildi. Mart ayındaki gösterimi total izleyicide 4’üncü olmuş, AB’de 3’üncü. Nisan ayı gösterimi de aynı şekilde. FOX bu filmi çok sevdi!

Haberin Devamı

SABA DİKKAT ETMELİ

‘Saba ile Oyuna Geldik’ evlerde oynanan sesiz filmin formatlanmış hali. Saba Tümer, ekranda bir marka isimdir. Başladığından bu yana yarışmanın ‘esamesi’ okunmuyor gibi geldi bana. Mutlaka bir ‘hareket çekip’ duruma el koymalı. Uzun bir aradan sonra dönüşün, bu kadar ‘sessiz’ olmaması gerekiyordu.

NİŞANTAŞI SENDROMU

TVEM’de ‘Gerçekler’de Osman Altuğ Hoca, anfide ders verir gibi anlatır. Kuru fasulyenin ‘ithal’ halinden bahsetti: “Tarım ülkesiyiz. 7 milyon kişi tarımda çalışıyor. Sen kuru fasulyeyi ithal ediyorsun. Nereden? Uruguay’dan. Kuru fasulyeyi yiyen insan mutlu olur değil mi? Gaz çıkarır. O zaman o da milli değil. Gayrı milli”
Çıkardığınız gaza bir de bu açıdan bakmak da fayda var! Yani sol bakış açısı!

SEZEN’DEN KİTAP

Galiba en son 2009 yılında NTV yılbaşı gecesi programında şarkılarını seslendirmişti Sezen Aksu. Mesut Yar aklını çelmeyi başardı. Sezen Aksu’nun canlı yayına çıkması önemlidir.
Sevip sevmemekle ilgili değildir. Bu işi de Mesut Yar başarmıştır. Aksu, Atilla Özdemiroğlu, Şanar Yurdatapan ve Melik Demirağ ile birlikte ‘Burada Laf
Çok’a konuk oldu. Sezen’in ‘elinden tutan’ isimlerdi Özdemiroğlu ve Yurdatapan. Şöhretin ilk basamaklarında onlar vardı ve o hikayeyi de anlattılar.
Annesi Şehriban Hanım’ın özlü sözlerinden bir demet bölümü ‘sosyal medyamız’da en çok konuşulan bölüm olmuş. Atilla Özdemiroğlu “Hani bunu kitap haline getirecektin” dedi.
Kardeşiyle bu projeyi de gerçekleştireceklerini söyledi Sezen Aksu. Şehriban Hanım’ın ‘özlü sözler dağarcığı’ kitap haline gelirse keyifli olacak.